Čović razgovarao s voditeljem Političkog odjela Veleposlanstva SAD u BiH gosp. Tamirom Waserom

Dragan Čović

...gosp. Tamirom Waserom i savjetnicom za politička pitanja veleposlanika SAD u BiH Lindsay Fisher.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH prof. dr. Dragan Čović razgovarao je u četvrtak, 8. rujna 2011. godine, u Domu HDZ BiH u Mostaru s voditeljem Političkog odjela Veleposlanstva SAD u BiH gosp. Tamirom Waserom.

Na sastanku je nazočila i Lindsay Fisher -  savjetnica za politička pitanja veleposlanika SAD u BiH.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH, te o tome kako riješiti nagomilana politička pitanja koja stoje kao otvorena pred Bosnom i Hercegovinom i koja sve više opterećuju njeno normalno funkcioniranje.

Sudionici sastanka su suglasni kako su u proteklom razdoblju propuštene neke važne prilike za napredak BiH i da sada treba tražiti mogućnosti za ubrzanje procesa integracije BiH u Europsku uniju i NATO.

Umjerena i realna politika, spremnost na dijalog i suradnju u interesu države Bosne i Hercegovine te svih njenih naroda i građana ocijenjena je izuzetno važnom i neophodnom za budućnost BiH i njenu integraciju u NATO i EU.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović istaknuo je kako treba žurno uspostaviti vlast na svim razinama.

„Nužan je kompromis legalnih i legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda u BiH. Sva ustavna i zakonska rješenja moraju osiguravati jednaka prava i odgovornosti za sva tri konstitutivna naroda i svakog građanina BiH. Želimo osigurati apsolutnu ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH u procesu ustavnih promjena, a zalažemo se i za izmjenu Izbornog zakona koji će hrvatskom narodu u BiH osigurati izbor legitimnih predstavnika hrvatskog naroda u svim tijelima i na svim razinama vlasti u BiH", istaknuo je predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović.