ČOVIĆ: Predsjedatelj VM će biti netko iz HDZ-a

Dragan Čović
...kojeg ćete moći poslušati u cijelosti u nedjelju, 29. svbnja u devet sati u političkom magazinu Sedmica, izjavio je da je siguran da će predsjedatelj Vijeća ministara BiH biti kandidat HDZ-a BiH.

Najave da bi ta pozicija mogla pripasti zamjeniku predsjednika HDZ-a 1990 Martinu Ragužu, Čović nije negirao, s napomenom kako ne želi komentirati ničije ambicije, te je dodatno kazao kako ne bi špekulirao oko imena, ali je potvrdio kako je siguran da će tu važnu poziciju zauzeti netko iz HDZ-a BiH.

Čović je također kazao kako se, poslije stvaranja uvjeta za konstituiranje Zastupničkog doma i Doma naroda BiH, stvaraju i uvjeti i za imenovanje Vijeća ministara, a za desetak dana moglo bi se znati i ime kandidata HDZ-a BiH koji će, kazao je Čović, zauzeti vodeću državnu poziciju.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je naglasio kako će tri ministarska mjesta također pripasti Hrvatskom bloku koje su organizirale Hrvatski narodni sabor.

Vladu Federacije BiH, kazao je Čović, on i njegova stranka ne priznaju. Kaže, svjestan je činjenice da Visoki predstavnik ima Bonske ovlasti ali ipak traži da se konstituiranje Vlade FBiH vrati u zakonske okvire, naglasivši kako je i formiranje Vlade u Srednjobosanskoj županiji "rak rana cjelokupnog procesa konstituiranja vlasti u BiH".

Čović je uvjeren da će se u procesu formiranja Vijeća ministara otkloniti i nepravilnosti koje su po njegovim riječima načinjene prilikom formiranja Vlade FBiH i u Srednjobosanskoj županiji, te poručio da će se do kraja šestog mjeseca završiti svi procesi formiranja vlasti u svim županijama, a da odnose između dva HDZ-a neće narušiti kako je kazao, čak ni izbor imenovanja predsjedatelja Vijeća ministara.

  Dnevnik.ba