Čović organizira prijam povodom Dana neovisnosti BiH bez Izetbegovića!

Pelješki most, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, dr. Dragan Čović, arapi , arapi kupuju nekretnine, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, nato, Dragan Čović, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, Dan neovisnosti BiH
U njima se navodi da će prijam povodom 1. ožujka biti održan u četvrtak, na Dan neovisnosti, u zgradi Predsjedništva BiH.

No, za razliku od pozivnica prethodnih godina, kada su na njima bila navedena imena hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, na ovogodišnjoj pozivnici samo je ime predsjedavajućeg Čovića. On je naveden i kao domaćin prijama, dok se Izetbegovićevo ime ne spominje, piše Avaz.

List navodi kako nije uspio dobiti informaciju o tome zbog čega Izetbegović ne sudjeluje u organizaciji Dana neovisnosti, 1. ožujka, kao ni hoće li nazočiti prijemu.

No, očigledno je da je u Predsjedništvu BiH, u kojem Mladen Ivanić, član iz reda srpskog naroda, inače ne nazoči obilježavanju državnih blagdana, sada došlo do apsolutne podjele i između bošnjačkog i hrvatskog člana kolektivnog šefa države.

Sve je počelo kada Izetbegović nije htio na Čovićev zahtjev prošle godine pomjeriti prijam povodom 25. studenog, Dana državnosti BiH, da se organizira neki drugi dan, te je Izetbegović, bez Čovićevog znanja, sam organizirao prijam.

Sada mu Čović, očigledno, vraća istom mjerom, ne smatrajući potrebnim da ga navede kao organizatora ovogodišnjeg obilježavanja ovog datuma./HMS/