Čović: Mesić u 10 godina nije došao u Mostar

Dragan Čović
Na novinarski upit da prokomentira izjavu bivšeg hrvatskog predsjednika Stipe Mesića da on i Dodik dijele BiH Čović je kazao kako je on, Dragan Čović, zadnja osoba koja bi nešto dijelila u BiH.

- Mi želimo osigurati jednakopravnost Hrvata u BiH, a to što to netko drugačije tumači to je njegova stvar. Meni će biti drago da svatko u BiH doprinese da se osigura jednakopravnost Hrvata s Bošnjacima i Srbima, bio je Čovićev odgovor na novinarsko pitanje kako komentira izjavu predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije da će on napraviti više za jednakopravnost Hrvata nego što su HDZ BiH i Dragan Čović napravili u proteklih 18 godina.

- Sve što sam radio i što radim usmjereno je na osiguranje jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH. Naravno da se Hrvati ne mogu izboriti za tu jednakopravnost bez potpore i dobre volje i Bošnjaka i Srba, jer se Ustav ne može promijeniti bez dvotrećinske većine u parlamentu BiH. Ja bi bio sretan da u narednih šest mjeseci to ostvarimo kako bi se mogli posvetiti drugim temama kao što je ekonomski razvoj.

Koliko je bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić brinuo o Hrvatima u BiH najbolje govori podatak da tijekom dva mandata, odnosno deset godina, niti jednom nije došao u službeni posjet na razgovor s hrvatskim predstavnicima u Mostar.

Miroslav Landeka