Čović: Imamo 90 posto potpore, žalim one koji nas hoće eliminirati

Dragan Čović
Mislim da time ne ispunjavamo svoju obvezu prema onima koji su glasovali za nas", istaknuo je Čović.

Govoreći o tome kada će profunkcionirati vlast, Čović je istaknuo kako bi bilo prevažno da se to dogodi krajem siječnja i u veljači. Istog mišljenja je i visoki predstavnik u BiH koji je istaknuo kako bi bilo poželjno imati vladu u siječnji ili veljači

Što se tiče koalicije, Inzko ističe kako ne bi ulazio u neke kombinacije, ali da on preferira što širi osnov te koalicije.

"Stranke imaju dobre programe i mislim da se mogu usuglasiti s malo dobre i konstruktivne volje oko koalicijskog programa, i možda treba malo umanjiti osobne ambicije, tu mislim na svakog od glavnih lidera", istaknuo je Inzko.

Komentirajući izjavu predsjednika HSP-a BiH Zvonke Jurišića kako se na federalnoj razini može uspostaviti vlast bez jednog od HDZ-ova, Čović je kazao kako se svakog može isključiti iz bilo koje razine vlasti.

"HDZ BiH je dobio 62 posto potpore hrvatskog glasačkog tijela, a sporazumom koji smo potpisali s Ljubićem (HDZ 1990), daje nam blizu 90 posto potpore i ako netko misli da tu potporu može eliminirati onda ga ja žalim i kao predsjednika stranke koja za sebe veže pojam hrvatski, ali i kao osobu koja na političkoj sceni misli da na taj način može djelovati", izjavio je Čović novinarima.

(fena)