Čović - Hahn Zadovoljstvo zbog pozitivnih pomaka ka EU

Covic Hahn

... zadovoljstvo zbog pozitivnih pomaka BiH ka EU, te snažnu podršku daljim aktivnostima s ciljem približavanja BiH EU.

Sugovornici su ocijenili značajnom ulogu Konferencije o zapadnom Balkanu koja se održava u Beču radi jačanja uzajamnih odnosa zemalja u regijii suadnje na planu europskih integracija, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. S tim u vezi, razgovarano je o projektima povezivanja u oblastima prometa i energetike, a tema susreta bili su i aktuelni i budući izazovi BiH na europskom putu.

Čović je podsjetio Hahna na korake koje je BiH preduzela u proteklom periodu s ciljem približavanja EU. On je istaknuo da je Predsjedništvo BiH usvojilo Master plana procesa integrisanja BiH u EU, što je sadržajni i vremenski okvir za dalju integraciju.

- Važan iskorak napravljen je i usvajanjem i potpisivanjem Reformske agende na svim nivoima vlasti, te dogovorenim sistemom koordinacije koji će doprinijeti efikasnom sprovođenju planiranih reformi - dodao je Čović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio je spremnost za nastavak započete dinamike kretanja BiH prema članstvu u EU, te naglasio važnost jasnog opredjeljenja svih sudionika reformskog procesa. Hahn je najavio da će posjetiti BiH.

SRNA