Čavara: Cilj bošnjačke politike je stvaranje jednonacionalne države

Marinko Čavara
Prema njegovim riječima, ove dvije stranke hoće da otmu i ono malo pozicija koje Ustavom pripadaju Hrvatima, od kojih se ne traže ustupci, već kapitulacija, koju niko iz ovog naroda nema pravo potpisati.

"Hrvatski narod je u FBiH unio 27 posto teritorija BiH, unio svoju samostalnost, suverenost i tolike žrtve koje je dao u odbrani. Zbog toga nitko nema pravo potpisati kapitulaciju niti ima pravo pristati na nemoralne ucjene koje dođu s druge strane", istakao je Čavara.

Govoreći o mogućnosti da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko povuče svoj nalog kojim je suspendirao odluku Centralne izborne komisije BiH koja se odnosi na izbor vlasti u FBiH, Čavara je rekao da je to preoptimistično, jer je visoki predstavnik prekršio Ustav i Izborni zakon - prenosi "Večernji list", izdanje za BiH.

"Na žalost, živimo u takvom vremenu da je moguće kršiti zakone i Ustav bez posljedica. To sam potvrdio i na sjednici Parlamenta i u slučaju Visokog i sudskog tužiteljskog savjeta, kada je prkršen Ustav o imenovanju sudaca Ustavnog suda, što je isključiva nadležnost predsjednika", rekao je Čavara.

Srna