Ćao predsjedniče nisam Vas prepoznao

željko komšić

U izbornoj noći Komšićeva prva poruka bila je upućena Hrvatima BIH da se ne boje jer je i on naš predsjednik. Rekli bi u Sarajevu „Želja mojne me ti braniti!“. Iz svoja prethodna dva mandata kao član predsjedništva koje je uzurpirao po istom modelu Hrvatima nije stvorio ni „G“ od građanske BiH.

Ako je Komšić Hrvat onda sam ja Donald Trump

Kao mladom mostarskom poduzetniku koji od studentskih dana radi u privatnom sektoru, na izborima sam zažmirio na jedno oko i zaokružio Dragana Čovića za predsjednika. Napravio sam to jer sam želio da biram svoga pa makar i pogriješio imajući isključivo u vidu očuvanje Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Komšićev izbor rezultat je jedne bahate bošnjačke politike koja čini štetu BiH za koju se toliko zalaže nametnuti član Predsjedništva BiH. Komšić je sve samo nije Hrvat! Jer da je Hrvat bio bi svjestan tko ga je izabrao.

Hrvatski odgovor

Bez izmijenjenog izbornog zakona bit će još Komšića. Teško da mogu predvijediti da li će se HDZ BIH pod pritiskom odreći fotelja i vlasti kao odgovor na bahatu bošnjačku politiku i zauzeti jasan stav oko izmjene izbornog zakona koji bi Hrvatima garantirao da biraju legitimne članove u Predsjedništvo BiH. Teško da mogu povjerovati i predvijediti da li će HDZ BIH opstruirati formiranje vlasti koju bi trebao činiti sa SDA, a s istim tim SDA trebao bi se tek dogovoriti oko Mostara kako grad ne bi više bio „Grad slučaj“. Teško da mogu predvijediti da li će se smanjiti iseljavanje Hrvata iz BiH. Jedna od prethodnih predizbornih parola bila je „Opredjeljenje ili Istrebljenje“. Moja želja je da se HDZ BiH i HNS BiH konačno opredijeli za „Narod i domovinu“ a ne za „fotelje i vlast“ ili je možda vrijeme za neke krupnije promjene.

HERCEGOVINA.info