Budimir podnosi zahtjev za privremenu obustavu revizije branitelja

Pretpostavka je, na ovaj se način Budimir odlučio zbog činjenice da se i nakon njegove odluke o raspuštanju Tima za koordinaciju revizorskih timova, kontrola boračke populacije nastavlja kao da se ništa nije dogodilo.

"Oslobođenje" podsjeća da Budimir od Ustavnog suda FBiH tražio ocjenu ustavnosti jednog člana Zakona o reviziji, koji dovodi u diskriminirajuću poziciju pripadnike Armije BiH i Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u odnosu na pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova.

Prije svega u neravnopravnu poziciju dovodi određene kategorije koje podliježu reviziji za razliku od drugih koje su po drugim zakonima otišli u mirovinu kao bivši pripadnici Armije BiH ili HVO-a.

Revizija njihovih prava neće biti izvršena jer nisu predviđene tim zakonom.

- Zakon o reviziji nedorečen je ostavlja mogućnosti različite interpretacije, omogućava različite kriterije u provođenju same revizije, objasnio je Budimir, zbog čega smatra da je potrebno hitno izvršiti izmjene i dopune zakona i napraviti novi, kvalitetniji.

Nema propisanog roka u kojem bi Ustavni sud trebao odgovoriti na Budimirov zahtjev.

On očekuje da će Ustavni sud vrlo brzo razmatrati ovaj zahtjev i donijeti odluku o tome da li je zakon o reviziji braniteljskih prava usklađen sa Ustavom FBiH, odnosno da li ovakav kakav je sada dalje može biti implementiran.

Fena