Budimir: Na presudu ću uložiti žalbu

Živko Budimir, pomilovanja, Živko Budimir, Živko Budimir

- Iako ovakva presuda ne proizvodi nikakve pravne posljedice, a briše se nakon godinu dana iz kaznene evidencije ukoliko ne počinim kazneno djelo, s obzirom na to da smatram kako nisam počinio kazneno djelo, na ovu presudu uložit ću žalbu - naveo je Budimir.

Pojasnio je da predmetni pištolj nije nelegalno oružje, već poklon Ministarstva obrane za koji je posjedovao dozvolu za držanje i nošenje oružja, što je i sud utvrdio. Ministarstvo obrane nadležno je za izdavanje vojnim osobama takvih dozvola.

- Činjenica je da za taj pištolj kalibra 6,35 mm, a koji spada u kategoriju isključivo obrambenog oružja malog kalibra, nisam posjedovao dozvolu Ministarstva unutarnjih poslova, ali sam uvjeren kako to nije krivično djelo, već eventualno prekršaj, a u županiji u kojoj živim u vrijeme oduzimanja pištolja Zakon je ovu radnju tretirao kao prekršaj, čak i kada je oružje nelegalno nabavljeno, što u mom slučaju nije - dodao je Budimir.

- Cjelokupna javnost u BiH svjesna je da jedan veliki broj građana posjeduje takvo naoružanje kakvo sam i ja posjedovao, te stoga ovu prigodu koristim da svima uputim apel da u Ministarstvu unutarnjih poslova registriraju trofejno oružje ili oružje koje su dobili na poklon, a to do sada nisu uradili, misleći kako time ne krše zakon, što sam i ja smatrao - navodi se u izjavi za medije predsjednika Federacije BiH Živka Budimira koja je dostavljena iz Tajništva Ureda predsjednika FBiH.

Fena