Budimir: Gradske vlasti u Mostaru također su odgovorne za rušenje spomenika

... te time na određeni način sugerirale takav razvoj događaja, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

"Spomenici, napose žrtvama rata, trebali bi biti odraz poštivanja žrtve onima koje podižemo, te podsjetnik nama koji spomenike posjećujemo, ne samo na veličinu žrtve onih kojima je spomenik podignut, već i na apsurdnost vremena i razloga zbog kojih, posebice nevini stradavaju", kazao je Budimir .

Po njegovim riječima, pojedinci u našoj zemlji i podizanje spomenika koriste u svrhu političkih ciljeva ili za provociranje drugih, a drugi pak, čija razmišljanja su ista kao i prethodnih, ruše, odnosno miniraju spomenike iz istih razloga.

"Ne podržavam podizanje spomenika poradi iritiranja, odnosno provociranja drugih, jer oni koji to čine ne poštuju ni žrtve, a niti nas žive. Zgražavam se nad onima koji spomenike ruše, jer oni pokazuju još više neljudskih osobina, te svjesno vrijeđaju, ne one koji grade provokativne spomenike, već prije svega obitelji žrtava rata, a potom i sve razumne ljude", kazao je Budimir.

Podizanje spomenika u Mostaru, a bez prethodnog suglasja o tome, a potom i rušenje spomenika smišljeni je čin kojim se želi povrijediti druge i zato molim one koji poradi toga grade spomenike da ih ne grade, a rušitelje osuđujem bez obzira na razloge, kazao je Budmir.

Fena