Bravo za neradnike: Građani će njihov nerad platiti 275.000 KM!

Aktualni saziv Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sa 42 zastupnika, koji je od Centralne izborne komisije preuzeo mandate 30. studenog, početkom sječnja trebalo bi da dobije prvu plaću, čija je osnovica oko 4.200 KM, piše "Glas Srpske".

Osim plaća zastupnika, porezni obveznici su platili i dva neuspjela pokušaja održavanja konstitutivne sjednice parlamenta BiH, 30. studenog i 22. prosinca. Sjednice nisu održane jer nema dogovora između stranaka iz Federacije BiH.

Iako nije izabran Kolegijum parlamenta, predsjedavajući i njegovi zamjenici, kao ni komisija za izbor Vijeća ministara BiH, dvije sjednice su koštale 12.000 maraka.

Šef zajedničke službe parlamenta BiH Aljoša Čampara naveo je da Održavanje jedne sjednice parlamenta bez obzira na to da li je ona uspjela ili ne košta oko 6.000 KM.

On je dodao da će plaće primiti još aktualni saziv Doma naroda, koji broji 15 delegata i koji je svoju posljednju sjednicu održao 1. rujna, te da će pune plate primati sve dok se ne izabere novi saziv Doma.

Plaće delegata koštaju mjesečno više od 75.000 maraka.

dnevnik.ba