Božo Ljubić: Platforma SDP-a ima materijala koji može biti dio zajedničke platforme

 Božo Ljubić
''To je platforma jednog bloka stranaka koja ima gradivnog materijala koji može biti dio zajedničke platforme, ali nikako nije osnova na kojoj će ostale stranke graditi zajedničku platformu'', rekao je Ljubić, koji smatra da BiH može biti stabilna i samoodrživa samo kao država tri ravnopravna konstitutivna naroda.

On je rekao da je cilj HDZ-a 1990 funkcionalna BiH, ravnopravna pozicija hrvatskog naroda, kao i put ka EU i NATO-u.

"Ova stranka je spremna sa svim partijama, posebno onim koje nose hrvatski izborni legitimitet, da gradi konsenzus o djelotvornom zastupanju ovih ciljeva, ali i sa strankama koje predstavljaju druga dva naroda i u FBiH i RS'', rekao je Ljubić na konferenciji za novinare nakon sjednice Glavnog odbora HDZ 1990 u Vitezu.

On je dodao da je ova politička partija otvorena za sve inicijative i razgovore u provođenju izbornih rezultata.

''U vremenu koje je pred nama, u kojem će u razumnom roku biti uspostavljena vlast na svim nivoima, HDZ 1990 će biti partner'', rekao je Ljubić.

Ljubić je ponovio da je na sastanak 28 i 29. prosinca u Sarajevu, koju su jučer u Mostaru inicirali HDZ 1990, HDZ BiH, SNSD i SDS, poziv upućen i SDA, SDP, Savezu za bolju budućnost i Stranci za BiH.

On smatra da ovaj najavljeni sastanak u Sarajevu nije u koliziji sa sastankom predstavnika svih parlamentarnih političkih partija koji je zakazan za 11. siječanj.

U kasnim popodnevnim satima Ljubić se u Vitezu sastao sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i njegovim suradnicima.
Srna