Božo Ljubić: Dom naroda treba biti jednak Zastupničkom domu!

‘Sejdić - Finci', Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, hrvatsko pitanje, Božo Ljubić, Sarajevo, Treći entitet, Božo Ljubić, kordinacija udruga, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, prava, Hrvati, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, demant, Božo Ljubić, Božo Ljubić, Božo Ljubić, bh. hrvati, Božo Ljubić, Božo Ljubić
... popis iz 1991. i kako Dom naroda u FBiH treba izjednačiti s Vijećem naroda u Republici Srpskoj. Ove navode za Dnevnik.ba komentirao je Božo Ljubić, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Glavnog Vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

"Naša stajališta su jasna, i mene i cijelog HNS-a", kaže Ljubić u izjavi za Dnevnik.ba komentirajući usuglašene stavove lidera bošnjakih političkih stranaka s veleposlanicima Cormack i Wigemarkom.

"Dom naroda treba bit ravnopravan Zastupničkom domu i u FBiH i na državnoj razini", kaže Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora i dodaje: "Kad je u pitanju popis stanovništva, besmisleno je pozivanje na onaj iz 1991. jer postoji popis stanovništva iz 2013.", kaže on.

"Mi se zalažemo za izvorna daytonska načela, jedini "ustupak" koji bi bili spremni napraviti je onaj koji ide u smjeru da se uloga Doma naroda FBiH na neki način valorizira i da taj dom bude ravnopravan kada se donose odluke i o Vladi Federacije i predsjedniku Federacije", kaže on.

Također, Ljubić naglašava i to kako se HNS zalaže za legitimnost Vijeća naroda u RS-u.

"Mi nismo protiv legitimnosti Vijeća naroda u Republici Srpskoj, međutim, to nije pitanje moje apelacije i onoga na što se ona odnosi", rekao je on.