Bošković: HNS ne traži ništa više za Hrvate od onoga što imaju i drugi konstitutivni narodi

mladen bošković

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH dr. Mladen Bošković izjavio je kako unatoč raznim pritiscima i blokadama na svim razinama u BiH, dužnosnici HDZ-a BiH u zajedništvu s HNS-om, neće odustati od rješavanja ključnih pitanja kako bi u Hrvati bili istinski jednakopravni s ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

Komentirajući održanu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, nakon što je došlo do preslagivanja većine, Bošković je naglasio kako je usvojeno nekoliko važnih zakonskih rješenja, što je potvrda da nova parlamentarna većina funkcionira bez problema. Napredak, stabilnost, i nastavak reformskih procesa u BiH svima je prioritet, pa tako treba nastaviti funkcionirati, te zajedničkim radom usuglasiti promjene u Federaciji BiH bez pokušaja zatiranja prava Hrvata, posebno pri izboru svojih legitimnih predstavnika u tijelima vlasti.

-U ovome vakuumu i prebacivanju odgovornosti na “tuđi teren“, nitko u ovoj našoj zajedničkoj domovini BiH nema koristi, naglasio je Bošković. Politička situacija oslikava se i na razvojni ciklus države, entiteta, županija, pa čak i lokalnih jedinica u BiH. Posljedice su ogromne, bilo da govorimo o infrastrukturi, gospodarstvu, ekonomskim i socijalnim problemima ili nekim drugim kapitalnim projektima, naglasio je Bošković.

Kako osigurati investitorima sigurno ozračje, kada se ni mi sami međusobno ne uvažavamo i ne možemo dogovoriti, upitao je zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Siguran sam da HNS ne traži ništa više za Hrvate od onoga što imaju i drugi konstitutivni narodi. Poštujmo Ustave, zakone, poštujmo izborni legitimitet svih konstitutivnih naroda, bavimo se što manje unaprijed optuživanjem drugih i učinimo ovu zemlju funkcionalnijom, što smo na mnogim primjerima pokazali da možemo, samo je pitanje želimo li to, kazao je zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH dr. Mladen Bošković, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.