Borjana Krišto: Gdje je tu kazneno djelo

Borjana Krišto, Dragan Čović, izbori 2010, HDZ BiH, HDZ BiH, izbori 2010, Borjana Krišto, Dragan Čović, Denis Lasić, Borjana Krišto, HDZ BiH, izbori 2010, Facebook, Borjana Krišto, Borjana Krišto, Borjana Krišto, HDZ BiH, Borjana Krišto, Federacija BIH, Borjana Krišto, Stjepan Krešić, Borjana Krišto, Slavo Kukić, Borjana Krišto, Sejdić i Finci, Borjana Krišto, Borjana Krišto, Borjana Krišto, HDZ BiH, Borjana Krišto, Borjana Krišto, izbori, lokalni izbori u BiH, Borjana Krišto

... zakonito umirovilo svoje zaposlenike, piše Dnevni avaz.

Listing glasovanja
- Provjere se vrše s ciljem da se utvrdi da li je proces ostvarivanja mirovina, isplate otpremnina i ostanka u radnom odnosu zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH i nakon ostvarivanja uvjeta za odlazak u mirovinu, bio sproveden u skladu sa zakonom - kazali su u Tužiteljstvu BiH.

Ranije su iz ovog tužiteljstvu od Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamenta BiH zatražili podatke za sve poslanike i delegate u oba doma, koji se odnose na njihov radno-pravni status te listig glasovanja. U vezi s načinom rada ove komisije Tužiteljstva BiH je čak saslušalo i predsjedavajućeg ovog tijela i delegata u Domu naroda Parlamenta BiH Seada Kadića (SDA).

Ovakav postupak članovi Komisije na posljednjoj sjednici ocijenili su svojevrsnim pritiskom na rad parlamentaraca. Tada je zaključeno da Komisija informaciju o zahtjevima Tužiteljstva dostavi kolegijima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ima li štete
Borjana Krišto (HDZ BiH), predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH i članica Komisije, kazala je jučer za Dnevni avaz da je na obrazloženje Tužiteljstva o povodu provjera „suvišan svaki komentar".

- Tužiteljstvo bi moralo znati, barem za ono za što provodi istragu, da bi nešto bilo okvalificirano kao kazneno djelo, da ono po zakonu mora imati elemente kaznenog djela, da je propisano kao takvo i da je time nanesena šteta. Uistinu bih voljela da i Tužiteljstvo i Sud BiH, a i pravosuđe u širem smislu te riječi budu neovisni, samostalni i da utvrđuju nezakonitosti i nepravilnosti u smislu odgovornosti bilo koga. Nažalost, najmanje je toga - kazala je Krišto.