Bivši časnik Armije BiH Enver Zornić ipak ostaje raditi u sarajevskom poduzeću Toplane

SDP, Enver Zornić, Enver Zornić, toplana, posao

Usprkos smjeni Enver Zornić ostat će zaposlenik Javnog poduzeća "Toplane-Sarajevo", dokazuje odluka o razrješenju direktora koju potpisuje vršitelj dužnosti predsjednika Nadzornog odbora KJKP Toplane-Sarajevo.

U odluci je navedeno da se Zornić razrješava dužnosti direktora zbog gubitka povjerenja osnivača i vlasnika 100-postotnog udjela poduzeća Kantona Sarajevo, iskazanim zaključcima Vlade KS od 26. rujna 2019. godine i 17. listopada 2019. godine, piše Klix.

Nadzorni odbor Javnog poduzeća Toplane-Sarajevo zadužio je novoimenovanog vršitelja dužnosti direktora Berina Alagića da Envera Zornića "rasporedi na radno mjesto koje odgovara njegovog stručnoj spremi u skladu sa zakonom, općim aktima KJKP Toplane-Sarajevo i u skladu s Ugovorom o angažmanu broj 01-08-677-1-502.02/19 od 5. rujna 2019. godine".

Inače, Enver Zornić ranije nije bio zaposlen u Javnom poduzeću Toplane-Sarajevo, niti je kao vršitelj dužnosti direktora ili direktor imao sklopljen ugovor o radu, već isključivo ugovor o angažmanu.

Kao što je već poznato, Zornić je osuđen jer je tijekom rata, kako je navedeno u presudi, naredio ubojstva Jagode Janković i Sretena Ninkovića, čija su tijela potom spaljena. On je pravomoćno osuđen na deset godina zatvora. Jedinica kojom je zapovjedao navodno je ubila i Josipa Gogala, člana sarajevskog HDZ-a.

Nakon tih saznanja zasjedao je vrh SDP-a na čiji prijedlog je Zornić imenovan na funkciju u Toplanama. On je ubrzo poslije toga isključen iz partije, a sve vrijeme je negirao da je sudjelovao u bilo kakvim ubojstvima tvrdeći da se radi o montiranim procesima, kako u ratu tako i danas te naglasio da ga je nakon presude pomilovao tadašnji predsjednik RBiH Alija Izetbegović.

Poručio je kako usprkos prijetnjama i ucjenama nitko neće zaustaviti započete promjene i razotkrivanje kriminala u KJKP Toplane Sarajevo.

No, ništa od toga nije spriječilo Zornića da u iščekivanju smjene raspiše oglas za prijem 20 radnika, prenosi Klix.

U tekstu javnog oglasa navedeno je da su Toplane-Sarajevo dobile suglasnost Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, na čijem čelu se nalazi Srđan Mandić, za raspisivanje javnog oglasa te da je suglasnost data 12. rujna 2019. godine.