BiH je većinski vlasnik hotela u Dubrovniku

Kako su do sada stvari stajale, jesu, ali kako „San" saznaje, to će se aktivirati i Hrvatska, nikakvom pravnom gimnastikom, neće moći da izbjegne da vrati BIH ono što je njeno vlasništvo.

Primjera radi, „Agrokomerc" iz Velike Kladuše vlasnik je čak 33 posto hotela „Belvedere" u Dubrovniku. Prema nekim informacijama do kojih je došao list SAN, privatnim kanalima je dogovoreno da se to prešuti i da BiH ostane kratkih rukava. Prije nekoliko dana ovo je aktivirano i zbog toga su se pojedini sarajevsko-zagrebačko- dubrovački krugovi uhvatili za glavu.

Osim toga, „Agrokomerc" u svom vlasništvu ima i 50,6 posto atraktivnog hotelskog kompleksa „Vrtovi sunca" u Orašcu kod Dubrovnika, ali i to se prešućuje ovdašnjoj javnosti. Pojedini, dobro upućeni izvori „Sana" kažu da upravo zbog toga, odnosno da se ne bi otkrile privatne igre, namjerno se odugovlači sa izborom federalne Komisije za pasivni podbilans.

Osim toga, BiH u svom vlasništvu od prije rata ima i na desetine stanova u Makarskoj, Dubrovniku, Splitu, zatim željezničku stanicu u Dubrovniku i cijelu prugu od BiH do Dubrovnika.

U vlasništvu BiH je i Dječije selo Lozica kod Dubrovnika, potom vila „Aurora" u Trstenom sa ukupno 17.500 kvadratnih metara zemljišta uz more, vila „Erika" u Gružu, odmarališta u omišu, vile „Šojat" i „Tarkov" u Brelama, odmarališta u Gradcu i Podgori, veliki hotelski kompleks u Srebrnom, potom oko 10.000 kvadratnih metara zemljišta u Duću kod Omiša...

U nadležnim federalnim i državnim institucijama uglavnom bježe od razgovora na ovu temu, a „Sanu" koji već sedam dana istražuje sve ovo stižu poruke da „previše ne čačka".

S.N.