BiH: Država za kuma, rođaka i skakanje u usta

platformaši, čistka, platformaši, vlast, platformaši, branitelji, revizija, nepotizam, Vlada Federacije, platformaši, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Nermin Nikšić, platforma, platformaši, vlast, BIH, država za čovjeka, platformaši, nepotizam, država za čovjeka, platformaši, zaduženja, javna poduzeća, platformaši, imenovanje, platformaši, Republika Srpska, pomoć, SDP BIH, vlast, platformaši, platformaši, platforma, sastanak, Federacija BIH, unitarna bih, platformaši, platformaši, vlast, BIH, HT MOSTAR, platformaši, smjene, sindikat, platformaši, prevara, platformaši, udar, Hrvati u BIH, SDP BIH, HDZ BiH, platformaši, federalna vlada, Federacija BIH, smjene, platformaši, platformaši, kadrovi, smjene, koalicija, proračun, platformaši, SDA BIH, SDP BIH, Zvonko Jurišić, Jerko Ivanković Lijanović, platformaši, platforma, platformaši, Bošnjaci, Hrvati u BIH, županije, HNŽ, ZHŽ, igre na sreću, Vlada FBiH, platformaši, platforma, BIH, FBIH, Vlada FBiH, MMF, no
Upropaštenih 15 godina pod vladavinom HDZ-a ne može i ne smije biti kočnica za daljnji rad svih dužnosnika i svih članova Boljitka, nego poticaj za ostvarivanje boljitka Hrvata, te pripadnika ostalih naroda, a ne samo rođaka i kumova iz HDZ-a, kako je to do sada bilo, stoji u priopćenju Narodne stranke Radom za boljitak.

U priopćenju odaslanom nakon sastanka u Širokom Brijegu kojem je nazočio i dopredsjednik Federacije BiH te ministar vodoprivrede, poljoprivrede i šumarstva, Jerko Ivanković Lijanović, ne bi bilo ništa čudno da ministar i vladajuća garnitura ne čine upravo ono za što je optužena vladavina HDZ-a.

Tako je Lijanović uposlio zeta, premijer Federacije BiH zaposlio je brata, predsjednik HSP-a BiH zaposlio je ženinog brata, a popisu se mogu pridodati mnoga druga imena.

Problem je što se one medije, kada upozoravaju na nepotizam, svrstava u branitelje onih koji su upošljavali rođake i kumove u prošlom mandatu, kako bi se zaštitili od očitog ponavljanja njihovog ''gradiva''. Problem je, kad se mediji osvrnu i napišu kako su to što se sada spočitava novoj vlasti, radili i oni, proglašavaju njihovim igračem.

Izjave i bivših ''vlastodržaca'' i ministra Lijanovića skakanje je samom sebi u usta. Pisali smo kako se SDP prije izbora, uz slogan Država za čovjeka, vodio i programom Politika pravde u kojem je naglašeno kako je ''nepotizam temelj na kojem počiva bh društvo te kako je jedan od razloga za korupciju koju treba iskorijeniti''.

Najjednostavnije je medije, koji papagajski pišu kako se gradivo nepotizma ponavlja, proglasiti ''neprijateljskim'', a poslove namijeniti kumovima i rođacima, baš kao što su radili i oni prije njih.

Koliko je snažna glad za pozicijama govori i svađa u HSP-u BiH kada je predsjednik stranke Zvonko Jurišić optužio potpredsjednika Josipa Perića da mu proturiječi radi pozicija ''za svoje''.

Svemu tome, teško je stati u kraj, jer u državi za njihovog čovjeka, netko uvijek vreba nekoga svoga.


bitno.ba | B. Jurič