BiH bi u lipnju mogla dobiti kandidatski status, ako bi se riješio problem Izbornog zakona

hdz u livnu

... doma PS BiH Borjana Krišto, održali su danas sastanak sa članovima Županijskog odbora i stranačkim dužnosnicima iz Hercegbosanske županije u Livnu. Aktualna politička situacija u Hercegbosanskoj županiji bila je glavna tema razgovora na održanom sastanku, također, razgovarano je i o aktualnim projektima ali i problemima.

Aktualno stanje u stranci i na cijelom području županije prezentirali su Ivica Brešić, predsjednik ŽO HDZ-a BiH HBŽ-a i Ivan Jozić, predsjednik Vlade HBŽ-a. Predsjednik Čović je kazao kako ovim sastankom želi steći potpunu sliku situacije na terenu uoči sjednice Središnjeg odbora stranke na kojoj bi se trebala usvojiti strategija za Opće izbore 2018.

Na sastanku su prezentirani glavni projekti koji su pokrenuti ili se pokreću od općinske vlasti, ali i aktualne Vlade Hercegbosanske županije. U razgovoru su predočene sve aktualne teme, ali i aktivnosti unutar stranke.

Razgovarano je i o tome što je potrebno vidno poboljšati u izbornoj 2018. godini u svim općinama, o budućim planovima poput pitanja infrastrukture, gospodarstva, pitanja određenih investicija ali i priprema za predstojeće izbore.

Poseban naglasak stavljen je na komunikaciju svih razina vlasti, od lokalne, preko županijske i federalne do državne, te s time u vezi prepoznavanje potreba organa lokalne samouprave kroz potporu viših razina vlasti u realizaciji projekata. Izaslanstvo na čijem je čelu bio dr. Čovć, danas je obišlo i novi proizvodni pogon mesne industrije Pavić i benzinsku crpku Pavić Petrol.

Nakon sastanaka, upriličen je i obilazak nedavno prekategoriziranog Graničnog prijelaza Vaganj, koji je sada međunarodni granični prijelaz za prijevoz putnika. Promjena kategorije prijelaza Bili Brig - Vaganj uvelike će pomoći građanima s obje strane granice, koji sada imaju slobodan granični prijelaz koji put od Sinja do Livna skraćuje za 25 kilometara.

FENA