Bevanda: Smanjivanje napetosti i poštivanje odluka svih razina vlasti

federacija, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara, dogovor, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara, mandatar, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, plaće, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, ocjena, Vjekoslav Bevanda, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar za posjetitelje, Vjekoslav Bevanda, emigranti,  migrantska ruta, imigranti, ilegalni imigranti, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, naša tv, Vjekoslav Bevanda, ministarstvo financija, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, HDZ, nato

Pozvao je na smanjivanje napetosti i poštivanje odluka svih razina vlasti. Nije dobro poduzimati nikave samostalne aktivnosti u svezi situacije s migrantima u Bosni i Hercegovini i nužno je uključiti sve razine vlasti u BiH u rješavanje ovog problema.

Vijeće ministara BiH na prošloj sjednici je razgovaralo o migrantskoj krizi s kojom se susreće BiH i svim ministrima poznate su okolnosti i mogućnosti u kojima se rješavaju problemi migranata zbog čega nije dobro izlaziti s ishitrenim izjavama i dodatno dizati tenzije.

Treba nastupiti kao država sukladno ustavnim nadležnostima, a ne prizivati nekakve državne udare i treba poštovati odluke i nadležnosti nižih razina vlasti prije nego se poduzme bilo koja aktivnost.

Migrantska kriza mora biti pod kontrolom koordinacijskih tijela koje uključuju sve razine vlasti ako želimo da ostanemo hladne glave i da odgovorno rješavamo probleme s kojima se već duže vrijeme susreće cijela Europa, kazao je Bevanda.