BANDIĆ O PODRŠCI HDZ-a Ki bi da bi

Milan Bandić, predsjednički izbori, Zagreb, Milan Bandić, HDZ Hrvatske

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u utorak, uoči sastanaka koalicijskih partnera u Banskim dvorima, da ne vidi problema u vladajućoj koaliciji, a na pitanje hoće li uskratiti podršku Vladi u Saboru ako zagrebački HDZ ne podrži novi GUP odgovorio je citirajući pokojnog Franju Tuđmana - "ki bi da bi".

Bandić je na pitanje novinara ima li ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak njegovu podršku izbjegao konkretno odgovoriti poručivši da je njegova stranka "odgovoran partner, koja od prvog dana surađuje na projektima od interesa za Zagreb i Hrvatsku", a u vladajućoj koaliciji on ne vidi problema. "Nitko ništa ne viče, nitko ne galami, sve je OK, ja ne vidim problema", ustvrdio je.

Upitan kako surađuje sa zagrebačkim HDZ-om, s obzirom na njihove poruke da bi na njegovo mjesto trebao doći netko mlađi, odgovorio je kako "najbolje surađuje sa građanima koji su ga izabrali".

Novinarima je rekao da zagrebačke HDZ-ovce, a ne njega, trebaju pitati za potporu GUP-u.

"GUP je abeceda investiranja u Zagreb i o tome će se gradski zastupnici izjasniti 6. veljače", kazao je Bandić.

Također je zanijekao da njegova suradnja s HDZ-om na lokalnoj razini komplicira njihovu suradnju na nacionalnoj razini.

"Rekao bi pokojni predsjednik - ki bi da bi", odgovorio je Bandić na pitanje hoće li uskratiti podršku HDZ-ovoj Vladi u Saboru, ako zagrebački HDZ uskrati podršku GUP-u.