Bakir Izetbegović: Fahrudin Radončić je nasilnik opasnih namjera

Bakir Izetbegović, sda, sda, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, SDA BIH, Bakir Izetbegović, SDA BIH, Bakir Izetbegović, Boris Tadić, faruk balijagić, SDA BIH, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Bakir Izetbegović, SDA BIH, SDA BIH, BIH, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, matematika, BIH, vlast, kolektivni ugovor, zakon o radu, HSK, Bakir Izetbegović
„Nakon poraza na jesenjim izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Fahrudin Radončić krenuo je sa sebi svojstvenom kampanjom potpuno neosnovanih napada i diskvalifikacija u odnosu na Bakira Izetbegovića, izabranog člana Predsjedništva BiH.

Ovaj medijski linč dobio je na intenzitetu nakon dvije, za budućnost Bosne i Hercegovine veoma važne odluke Ustavnog suda BiH, koje je svojim apelacijama inicirao Bakir Izetbegović. Ovim odlukama zaustavljen je gubitak državljanstava više od pola milijuna bh. građana i spriječena je otimačina bošnjačke i hrvatske imovine u entitetu RS.

Ništa od višekratno ponovljenih tvrdnji koje je Radončić iznio u svom stranačkom biltenu o Bakiru Izetbegoviću od tada do danas nije istina. Sve, svaka riječ je izmišljotina. Izmišljotina, motivirana patološkom ambicijom i zloćudnim planovima Fahrudina Radončića.

Negativno djelovanje Fahrudina Radončića u Bosni i Hercegovini, a posebno u odnosu na Bošnjake, dobilo je opasnu fizionomiju i intenzitet koji nas obvezuju da skrenemo pažnju javnosti na sve što ovaj čovjek čini kako bi unio nered, smutnju, svađu i nepovjerenje u naš javni prostor.

Svaki projekat iz političke i ekonomske sfere koji je trebao donijeti boljitak ljudima ove zemlje našao se na meti Radončićeve brutalne mašinerije laži.

Nitko bitan za politički i ekonomski oporavak Bosne i Hercegovine i dalji prosperitet države nije i neće ostati pošteđen.

Fahrudin Radončić je nasilnik opasnih namjera. Nasilnik nad ljudima i njihovim obiteljima, i što je najopasnije, beskrupulozni nasilnik nad istinom, stoji priopćenju iz Izetbegovićeva ureda.

Bošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović poziva građane, naročito Bošnjake koji su ciljna skupina i glavna meta zlonamjernih manipulacija, da ne dopuste da njihov stav o ljudima i događajima formira Radončićevo privatno stranačko glasilo.

Izetbegović poručuje građanima BiH da se ne boje medijskog i svakog drugog nasilja Fahrudina Radončića. Nakon svega što su u proteklim desetljećima prošli, građani ove zemlje zaslužuju smiren i dostojanstven život koji neće trovati beskrupulozni tipovi kakav je Fahrudin Radončić."

(R. I. / Dnevnik.ba)