AUDIO: Ako laže visoki predstavnik Valentin Inzko, ne laže MP3 snimka

incko, incko, Valentin Inzko, izbori, Valentin Inzko, Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Valentin Inzko, predsjedništvo bih, Valentin Inzko, sip, sunspenzija, Valentin Inzko, Valentin Inzko, laž, visoki predstavnik, platformaši, Valentin Inzko, srednja bosna, Valentin Inzko, Vijeće ministara, Valentin Inzko, Vjekoslav Bevanda, Valentin Inzko, hotel, Čitluk, izvješće, Valentin Inzko, Miroslav Lajčak, Valentin Inzko, Hillary Clinton, OHR, Valentin Inzko, Valentin Inzko, Inicijativu za referendum, Referendum RS, raspisivanje referenduma, Milorad Dodik političar iz RS-a, Valentin Inzko, referendum, Referendum RS, Valentin Inzko, HDZ BiH, Valentin Inzko, BIH
...kada je na predavanju u američkom Institutu za mir (USIP) izjavio da će vrlo skoro poništiti svoju raniju suspenziju odluka Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) kojima je legalizirao neustavnu i nelegalnu vlast u Federaciji BiH.

Samo par dana kasnije, dakle ne kao neki naši političari koji su čak i odgovorni pa prije izbora nešto obećavaju a onda sačekaju da prođe koja godinica i sve poreknu, austrijski birokrat na čelu međunarodne zajednice je sve porekao praveći se u najmanju ruku 'Tošo'.

A Tošo je u Washingtonu na predavanju koje je održao 10. svibnja o stanju u BiH u USIP-u, što se može provjeriti na web adresi http://www.usip.org rekao: „Međunarodna zajednica je poručila kako će sačekati da se uspostavi Dom naroda i tada će dati novo stajalište. I već u petak (13. svibnja) na sjednici Vijeća za provedbu mira razmotrit ćemo ovo u pitanje. I postoji mogućnost da se skoro poništi suspenzija odluke Središnjeg izbornog povjerenstva. Tada ćemo imati mogućnost da federalna Vlada uradi što želi, da zatraži ocjenu Ustavnoga suda. U svakom slučaju ovaj potez kojega sam napravio, bit će povučen".

Poslušajte audio snimku na sljećem linku: http://www.usip.org/newsroom/multimedia/audio/deep-political-crisis-in-bosnia-and-herzegovina-how-can-the-international-

To je autentični prijevod austrijskog diplomate koji je oko 100 minuta bio gost u USIP-u te odgovarao na pitanja novinara i diplomata među kojima je bio i zloglasni Robert Berry koji je uveo tzv. Berryeva izborna pravila uoči općih izbora 2000. kada je prvi put Udruženi zločinački pothvat SDP-ove Alijanse krenuo u projekt političke egzekucije Hrvata.

I onda je sve to demantirao nadmašujući i svoje političke štićenike u BiH Zlatka Lagumdžiju, Sulejmana Tihića...

Evo uostalom što je rekao novinskoj agenciji SRNA u subotu, dakle četiri dana kasnije 14. svibnja.

"Trenutačno od povlačenja odluke nema ništa, a o tome što su rekli briselski izvori ne znam ništa. Ne razumijem tko je rekao da ću to učiniti, jer iz Brisela sa mnom o ovom pitanju nitko nije razgovarao", rekao je Inzko.

Pametnome čovjeku dosta. Inzka pod hitno treba poslati u mirovinu, što je s obzirom na zaborav posve opravdano, a napose zato što je generirao nove opasne nesporazume u Federaciji u interesu Baščaršije.

I nastavlja ih producirati. Posebice zbog toga što je upravo u Washingtonu rekao. A to prevedeno znači da će podržavati nelegalnu vlast i kada skine odluku SIP-a, SDP-ovu pučističku vlast će smatrati posve legalnom.

K.M. | Dnevnik.ba