Ako netko ne zna što se događa na Bliskom istoku

sirija rat
"U slučaju da ne znate što se događa na Bliskom istoku...
Predsjednik Assad (koji je loš) je gadan tip koji je postao toliko gadan da su se njegovi ljudi pobunili, a ti pobunjenici (koji su dobri) su počeli pobjeđivati (Hura!).
Ali tad su neki od pobunjenika postali gadni te se sad nazivaju Islamska država (oni su definitivno loši!) a neki su nastavili podržavati demokraciju (oni su još uvijek dobri).
Amerikanci (za koje je upitno jesu li dobri) su počeli bombardirati Islamsku državu (koja je loša) i naoružavati sirijske pobunjenike (koji su dobri) kako bi se mogli boriti protiv Assada (koji je još uvijek loš), što je bilo dobro".
Odmetnuta država Kurda na sjeveru
"Usput, na sjeveru je odmetnuta država koju vode Kurdi koji se žele boriti protiv IS-a (što je dobro) ali turske vlasti misle da su oni loši tako da moramo reći da su loši dok potajno mislimo da su dobri i dajemo im oružje za borbu protiv IS-a (što je dobro), ali to je skroz druga priča.
Nazad na Siriju.
Predsjednik Putin (koji je loš jer je izvršio invaziju na Krim i Ukrajinu i ubio puno ljudi, uključujući onog dragog Rusa u Londonu sa sušijem otrovanim polonijem) odlučio je podržati Assada (koji je još uvijek loš) tako da je napao IS (koji su također loši), a to je donekle dobra stvar?
Ali Putin (još uvijek loš) misli da su i sirijski pobunjenici (koji su dobri) loši te bombardira i njih, što smeta Amerikance (koji su dobri) koji naoružavaju i podržavaju pobunjenike (koji su također dobri).
Iran (koji je prije bio loš, ali budući da su pristali na to da neće izraditi nuklearna oružja i bombardirati Izrael, sad su dobri) će kopnenom vojskom podržati Assada (još uvijek loš), isto kao i Rusi (loši) koji sad u Siriji imaju avione i kopnenu vojsku.
Koalicija koja se sastoji od Assada (još uvijek loš), Putina (ekstra loš) i Iranaca (dobri, ali na loš način) će napasti IS (koji su loši) što je dobra stvar, ali i sirijske pobunjenike (koji su dobri) što je loše.
Sad, Britanci (očito dobri, osim onog g. Corbyna u sakou od samta; on je vjerojatno loš) i Amerikanci (također dobri) ne mogu napasti Assada (još uvijek loš) zbog straha da ne uzrujaju Putina (loš) i Iran (dobri/loši) te sad moraju prihvatiti da Assad možda i nije toliko loš u usporedbi s IS-om (koji su superloši)".
Assad ipak bolji od ISIS-a
"Assad (loš) je sad vjerojatno dobar, jer je bolji od IS-a (ali budimo realni, pijenje vlastite mokraće bolje je od IS-a, tako da to baš i nije neki izbor) i jer se Putin i Iran bore protiv IS-a, to bi ih sad moglo učiniti dobrima. Americi (još uvijek dobri) će biti teško naoružavati pobunjenike koju napadaju Rusi iz straha da ne uzrujaju g. Putina (sad je dobar) i da bi onaj pristojni ludi Ajatolah u Iranu (također dobar) mogao reći da su pobunjenici sad loši ili ih barem ostaviti njihovoj sudbini. To će većinu njih natjerati da pobjegnu u Tursku i dalje u Europu ili da se pridruže IS-u (i dalje konstantno loša skupina).
Za Sunite će napad šiita (Assada i Irana) koje podržavaju Rusi biti shvaćeno kao neka vrsta svetog rata, pa će IS sunitima izgledati kao jedini džihadisti koji se bore u svetom ratu te će mnogi muslimani na IS sad gledati kao na dobre (naravno).
Suniti će na nedostatak potpore za svoju pobunjeničku braću od strane Amerikanaca i Britanije gledati kao na neku vrstu izdaje (hm, možda su u pravu) te će nas gledati kao loše.
Sad imamo Ameriku (sad lošu) i Britaniju (također lošu) koja donekle podupire sunitske pobunjenike (loše), mnogi od kojih od IS-a (loši) traže potporu protiv Assada (sad dobar) koji zajedno s Iranom (također dobri) i Putinom (također, nevjerojatno, dobar) pokušavaju zauzeti zemlju koju je Assad vodio prije nego je sve ovo počelo?
Evo, sad kad sve razumijete, na sva ste pitanja dobili odgovor".