'Ovo je najčudnija stvar koju sam vidio. Hrpa četnika iz Srbije provjerava aute na Krimu'

Krim, četnici, ukrajina

Četnici iz Srbije koji su kao dobrovoljci došli na Krim, borili su se u Bosni i Hercegovini za Republiku Srpsku, kazao je Bratislav Živković, jedan od četnika u reportaži 'Vice News', javlja novinska agencija Patria (NAP).

Živković je na jednom od punktova između Sevastopolja i Siferoplja, sa šubarom i kokardom kontrolirao punkt i vozila. 'Došao sam iz Kruševca, iz kojeg je car Lazar krenuo na Kosovo. To je stara prijestolnica Srbije', rekao je Živković.
Nakon boravka na punktu, novinar se zgražao nad onim što je upravo vidio. 'Ovo je najčudija stvar koju sam vidio. Hrpa četnika iz Srbije provjerava aute na Krimu', rekao je novinar u kameru.

Četnik Živković potvrdio je kako su on i ostali četnici koji su na Krimu, ratovali u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu. Ratne zločine ni genocid nije spominjao.
Na pitanje zašto je došao na Krim, Živković je kazao kako su i ruski dobrovoljci ratovali u BiH i na Kosovu te da su on i njegovi kolege sada došli pomoći Rusiji.
'U zadnjim ratovima u Republici Srpskoj bilo je mnogo ruskih dobrovoljaca pod komandom vojvode Slavka Aleksića. Mi smo ovdje došli da podržimo referendum i da im prenesemo naša iskustva s barikada', kaže Živković.