FOTO  Otkriveno tko stoji iza stranice sa golišavim fotografijama maloljetnica

pedofili, pedofilija, pedofil, Facebook, cyberkriminalci

U pitanju je maloljetni Renato E. iz Hrvatske, koji je koristeći lažni Facebook profil (pod korisničkim imenom Josip M.) prethodnih dana namamljivao djevojčice da mu u Inbox šalju svoje provokativne fotografije.

Srbijanski Telegraf uz pomoć grupe United Bosnian Hackers otkrio je osnivača grupe " Najveće drolje osnovnih i srednjih škola " na kojoj su objavljivane fotografije maloljetnica iz BiH i zemalja regiona .

Među administratorima grupe našlo se još četiri korisnika pod lažnim imenima : Ante I. , Kris Bs , Berem Orase i Jovanka Broz , a dokaz da je Renato E. osnivač skandalozne Fejsbuk grupe predstavlja njegova prepiska s izvjesnim MN do koje je došla redakcija Telegrafa .

U njoj je Renato između ostalog napisao : " Jučer napravio stranicu . Već 21.000 lajka . Imam 200 poruka u Inboxu . To mi sve šalju slike " .

pedofili,pedofilija,pedofil,facebook,cyberkriminalci

Podsjetimo , administratori su u opisu stranice pozvali sve korisnike ove društvene mreže da slanjem novih eksplicitnih fotografija daju svoj ​​doprinos grupi .

Grupa je za samo par dana prikupila oko 60.000 " lajkova" , a među obiljem lascivnih i vulgarnih komentara osvanuli su i : "Dođi ovamo , da mi popušiš k ****", "Ovu je pola grada iz ******" , "Kakva dr. *****", "Nevina kao utičnica" ...

Nadležni iz Facebooka su danas poručili roditeljima koji su ih pozvali na reagiranje kako je nakon pregleda stranice zaključeno da nijedno pravilo nije prekršeno .

Inače , u međuvremenu je na Facebooku niklo još 13 grupa istog naziva i sadržine , koje očito podržavaju skaradno originalnu stranicu , pa postoji bojazan da čitava stvar može eskalirati i da bez kontrole budu objavljivane fotografije bilo koje djevojke s Facebooka , bilo čijeg djeteta , s sve uvredljivim i inkriminišući komentarom i uvredama bez kontrole .

pedofili,pedofilija,pedofil,facebook,cyberkriminalci