'Odjednom mi se zamaglilo pred očima, bila sam u dubokoj komi 40 minuta'

droga za silovanje, Slovenija, Disco klub
Policija je u ponedjeljak potvrdila da su ove godine tretirali pet slučajeva predoziranja GHB-om, koji se u uličnom žargonu zove i tekući ekstazi, a može izazvati komatozna stanja i "rupe u sjećanju" onih koji ga namjerno uzmu ili im je podmetnut,

Stvar je postala aktualna nakon što je proteklog vikenda 21-godišnja djevojka, koja sumnja da joj je supstanca bila podmetnuta u piće u jednom ljubljanskom klubu, završila na hitnoj pomoći u teškom stanju.

Ne sjeća se ničega

"Odjednom mi se je zamaglilo pred očima, odmah mi je bilo jasno da su mi nešto usuli u piće koje sam ostavila na šanku, dok smo ja i dečko otišli pušiti", opisala je za televizijsku postaju POP-TV svoj doživljaj iz jednog ljubljanskog kluba, te dodala da je u dubokoj komi bila 40 minuta i da se ničega ne sjeća.

U klubu tvrde da je upotreba spomenute druge u porastu te da se to događa i u drugim lokalima samo se "pomete pod tepih" te da preko zaštitara i na društvenim mrežama na opasnosti od te droge upozoravaju posjetitelje.

Među ostalima im savjetuju da svoje piće nikad ne ostave "bez kontrole", kako im netko u čašu ne bi mogao ubaciti drogu.

Izvor: Hina|Danas.hr