Nevjerovatno: Nakon 42 godine pojavio im se sin za kojeg su vjerovali da je mrtav

Bio je to susret koji bi omekšao i najtvrđe srce, kada se pojavio Stevan za koga se vjerovalo da je umro nedugo posijle rođenja, prije 42 godine. Jedino je majka Ljiljana uvijek gajila nadu da joj je sin živ i da će ga kad-tad pronaći. Njezina su se nadanja ostvarila i njenoj sreći danas nema kraja. A sretni su i ostali ukućani ove velike romske obitelji, piše portal Ravnica.info.

Ljiljana Dimitrov je 10. ožujka 1971. godine u Sajkasu rodila dva sina blizanca Stevana i Borislava. Zbog male tjelesne težine djecu je već treći dan po rođenju morala odnijeti u inkubator u bolnicu u Novi Sad. Nakon pet dana iz Beograda dolazi telegram da im je prvorođeni blizanac Stevan umro i da će tamo biti pokopan. Bio je to šok za roditelje, jer je Stevan bio teži i bolje je sisao od Borislava. Majka je prihvatila informaciju ali sa sumnjom u prijevaru, jer drugog izbora tada nije bilo, osim nade da je živ i da će ga nekad pronaći. Odmah je otišla po ovo drugo dijete i donijela ga kući.

Vadeći nedavno dokumente za putovnicu Borislavov sinu, dobili su izvod iz Matične knjige rođenih u kojem je pisalo da mu je otac Stevan Dimitrov, što ih je veoma začudilo. To je majci Ljiljani bio dovoljan signal da bi njezin Stevan mogao biti živ. Potražili su i Stevanov rodni list i dobili ga, ali Stevana nisu našli na navedenoj adresi. Uočili su da se matični brojevi blizanaca podudaraju, sve do zadnjeg broja - kod Stevana 3 a kod Borislava 4. Ovaj Stevanov izvod odnijeli su u policijsku postaju  i kompjuter im je na temelju matičnog broja izbacio podatke da Stevan Dimitrov živi u Pančevu i njegovu sadašnju adresu. Otišli su tamo i pronašli ga, a on je u subotu 23. veljače 2013. godine, nakon 42 godine, došao vidjeti roditelje i upozna braću, sestru i ostalu rodbinu.

"Konačno je Bog i nas pogledao. Ja sam svojoj djeci i mužu stalno govorila da je moj Stevan živ i da ću ga pronaći. Sto posto sam sigurna da je to on jer se matični brojevi podudaraju, desna šaka mu je malo šira od lijeve što sam primijetila odmah po rođenju i liči na nas ", rekla je kroz suze mama Ljiljana.

Stevan Dimitrov je imao težak i pretežak život. Sam, bez roditeljske pomoći, potucao se po bijelom svijetu od nemila do nedraga. Bio je mali kad ga je usvojila romska obitelj u nekom selu kod Iriga. Nakon nekog vremena odveli su ga u drugu obitelj i rekli mu da su to njegovi roditelji, braća i sestre. Poslije je iz te obitelji otišao u dječji dom u Novi Sad, a iz njega u dom u Pančevo, gdje je završio školu, odslužio vojsku i oženio se. Sada je obiteljski čovjek i sa suprugom Anđelkom ima sina Stefana.

"Ovo je za mene toliko iznenađenje da još ne mogu doći sebi. Presretan sam što konačno i ja imam nekog svog ", kazao je Stevan zagrlivši svoga brata Borislava.

Dimitrovi su danas sretna obitelj jer su konačno svi na okupu. Uskoro će braći blizancima, Stevanu i Borislavu, biti 42. rođendan (10 ožujka) pa će ga prvi put proslaviti zajedno.