Na graničnim prijelazima uhićena četiri bh. državljana

02.09.2019

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima lišili su slobode četiri osobe za kojim su tragali policijski organi i pravosuđe.

Tako su pripadnici Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, prilikom graničnih provjera, lišili su slobode dvojicu državljana BiH. M.H. (1985.) lišen je slobode na izlasku iz BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela “razbojnička krađa“, dok je na ulasku u BiH, lišen slobode K.F. (1980.) jer je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu zbog kaznenog djela “bludne radnje“. M.H. predan je službenicima Sudske policije Odžak, a K.F., službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brčko lišen je slobode LJ.P. (1994.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora.

Na ulasku u BiH na prijelazu Šepak lišen je slobode B.K. (1992.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljani BiH, LJ.P. i B.K., predani su službenicima Sudske policije Bijeljina.

(hms.ba)


loading...