Mostarska kantautorica i pjesnikinja Daniela Škegro danas gostuje u Münchenu

Daniela Škegro
Daniela Škegro, poznata mostarska kantautorica, književnica i kolumnistica u siječnju će u Münchenu i Stuttgartu predstaviti svoje dvije zbirke pjesama, "Sinovi zemlje svete" i "Moja Hercegovina".

Promociju u Münchenu, u nedjelju, 13. siječnja, organizira Matica hrvatska München u suradnji s Hrvatskom kućom München. U prostorijama Hrvatske katoličke župe (Schwanthalestr. 96, 80336) Danielu Škegro će ugostiti Trpimir Mioč i dr. Neda Caktaš. Program večeri počet će u 18. 30 sati.

U nedjelju, 20. siječnja, promocija će se održati u Stuttgartu u organizaciji Hrvatske kulturne zajednice. Daniela Škegro će knjige predstaviti u prostorijama zajednice (Heusteigstr. 15a, 70182 Stuttgart), s početkom u 17.30 sati.

Zbirka naziva "Sinovi zemlje svete" posvećena je Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Knjiga je pisana paralelno s natjecanjem u Rusiji i završena dočekom Zlatka Dalića u Livnu.

U vrlo kratkom vremenu knjiga je iz Hercegovine stigla čak do Australije i Amerike. Iseljenici su je prvenstveno zbog sadržaja, a potom i prikladnog dizajna naručivali kao dar.

Druga zbirka pjesama "Moja Hercegovina" zbirka je domoljubnih i patriotskih pjesama o Hercegovini. Čitatelji prepoznaju u stihovima neiscrpnu ljubav autorica prema Hercegovini. Na poseban način upozorava u svojim pjesmama na veliki problem iseljavanja mladih iz zemlje.

Fenix-magazin/MD