Zašto dr. Diana Zelenika ne želi sudjelovati u izboru za Hercegovku godine?

hercegovka godine, dr. Diana Zelenika

Sinoć u ponoć završen je prvi krug glasovanja u projektu "Hercegovka godine", u kojoj je 40 Hercegovki u jedanaest kategorija izborilo finalni krug u kojem će se do 14. prosinca glasovati za pobjednice.

Sami koncept cijeloga projekta da je svatko na svijetu mogao nominirati bilo koju Hercegovku za koju smatra da je baš ona ta, koja zaslužuje da ponese titulu ovog lijepog projekta, čija je idejna začetnica pjesnikinja, kolumnistica i velika zaljubljenica u svoj rodni kraj Daniela Škegro.

Znači da "nacrtamo" za one kojima to nije možda jasno, mogli ste nominirati vlastitu majku, sestru, tetku, profesoricu, susjedu, djevojku, trenericu iz teretane ili omiljenu pjevačicu ili pak glumicu. Svak je mogao nominirati koga želi i to jeste posebnost ovoga natjecanja.

Jedna od četrdeset kandidatkinja koja je prošla u finale je i doktorica Diana Zelenika. Ništa čudno rekli bismo. Doktorica Zelenika je jako uspješna u svom poslu i postoje brojni oni koji je neizmjerno cijene, poštuju, i vole. Vole je sigurno i u njezinoj obitelji, među prijateljima, susjedima, rodbinom. Mnogi su doktoricu Zelenika željeli vidjeti na mjestu predsjednice iz reda Hrvatskog naroda, te sama ta činjenica govori o tome koliko neizmjerno poštovanje ima među brojnima.

Samim time našli su se brojni od njih među njima, koji su upravo doktoricu Dianu Zeleniku nominirali za svoju Hercegovku godine.

Prema informacijama do kojih je došla Hercegovina.info doktorica Zelenika je imala jako veliki broj glasova koji su pristizali do kasno sinoć. Uz dužno poštovanje prema svim kandidatkinjama, to nas pretjerano i ne čudi, jer ipak su neka imena u izboru malo poznatija poput doktorice Zelenike, naše predivne glumice Ornele Vištice ili pak Nade Dalipagić, te je sigurno da će možda zbog svog imena i posla kojega rade sigurno imati malo veću podršku birača.

No, prije nekih tri sata doktorica Zelenika je na svom Facebook profilu odlučila da ne želi sudjelovati u izboru, kojega je nazvala "nestransparentnom igricom". Zasmetalo ju je to što je nominirana bez dopuštenja.

Ponavljamo, i dr. Zeleniki još jedanput, nominirali u ovom izboru nisu organizatori, ni politika, ni udruge, ni novinari nego svi oni koji vas vole i cijene.

Zašto je doktorica Zelenika naprasno odlučila ne sudjelovati u izboru, onih kojih je iznimno cijene i poštuju nije nam jasno. Također nije nam jasno zašto je to odlučila objaviti javno, kada je vrlo jednostavno mogla poslati mail organizacijskom odboru projekta i u tišini se zahvaliti, te ustupiti mjesto nekoj od kandidatkinja koja je sinoć imala možda malo manje glasova od nje.

Večeras smo kontaktirali i organizacijski odbor samog projekta.

-Istina je da dr. Diana Zelenika ne želi sudjelovati u našem izboru, to nam je javila danas malo iza podne. Kazala je kako je za nju je ovaj izbor "netransparetna igrica" u kojem ne želi sudjelovati. Zbog čega je tako odjednom odlučila nije nam jasno. Kažemo odjednom, jer dr. Zelenika je redovno lajkala brojne objave u vezi našeg izbora, na mnogim stranicama što imamo i dokaze. Nije doktorica Zelenika jutros ili sinoć saznala da je nominirana, nego se to zna već danima. Tako da će nam ostati nejasan razlog njezinog odustajanja. Možemo samo kazati da nam je jako žao zbog dr. Zelenike jer je i mnogi od nas simpatiziraju, radi našeg izbora, ali ponajviše zbog onih koji ju vole, cijene i koji su na stotine mailova poslali iz Hercegovine, inozemstva, ali i iz Bosne otkud je također stigao veliki broj glasova za nju. Svi oni samo su joj od srca željeli pobjedu, al nažalost morat će je podržati u nekom drugom izboru, a ne u našem, kazali su za Hercegovina.info iz Organizacijskog odbora projekta Hercegovka godine.