Zapadnohercegovačka županija najuspješniji izlagač na Mostarskom sajmu

Zapadnohercegovačka županija najuspješniji izlagač na Mostarskom sajmu
Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić kazao je kako je cilj štanda ZHŽ-a bio promovirati sve ono što Vlada radi u ovoj županiji, i to na poseban, moderan način.

- Prije svega mislim na naše projekte koji su vezani za ruralni razvoj i razvoj turizma jer tu vidimo neiskorišteni potencijal, a tu također podrazumijevamo i potencijale u poljoprivrednoj proizvodnji - kazao je Ćosić.

Dodao je kako je svjestan da suvremeni način života i suvremeni čovjek na neki način određuju smjer kojim će se ta ponuda turizma razvijati.

- Mi se tu prepoznajemo kao destinacija, županija koja će pružiti vrlo zanimljivu ponudu vezanu za taj moderniji pristup turizmu, ruralnom razvoju i slično i mislim da smo sve to uspjeli prezentirati na Mostarskom sajmu. Ljudi su to prepoznali i dodijelili nam priznanje koje jako cijenimo - istaknuo je Ćosić.

Ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije Ivan Jurilj kazao je kako je Zapadnohercegovačka županija ove godine htjela napraviti iskorak u načinu predstavljanja svojih turističkih potencijala, u načinu predstavljanja određene regije sa svojim turističkim mogućnostima i turističkom ponudom.

- Uveli smo nove tehnologije i virtualnu šetnju kroz ključne prirodne lokacije koje su turistički možda i najatraktivnije u Hercegovini poput Kravice u Ljubuškom, Peć Mlini u Grudama, Borak u Širokom Brijegu i Blidinje u Posušju, kako bismo potencijalnim turistima i posjetiteljima približili taj jedan doživljaj te ih tako motivirali da posjete te stvarne lokacije, prenesu svoj doživljaj i da na tom tragu možemo dalje razvijati turističku ponudu cijele Hercegovine - istaknuo je Jurilj.

 

(FENA)