Mostar: Za izgradnju nove klinike za dječje bolesti izdvojeno 90,2 milijuna KM

 Mostar: Za izgradnju nove klinike za dječje bolesti izdvojeno 90,2 milijuna KM

Napokon je postignut dogovor o izgradnji Klinike za dječje bolesti pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.
 
O ovom projektu, ali i drugim aktualnim pitanjima za BHRT govorio je premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.
 
Objavljen je međunarodni natječaj za prikupljanje ponuda za izgradnju zgrade Klinike za dječje bolesti.

https://www.youtube.com/watch?v=46jlpRqo6lY&feature=emb_title

“Radostan sam što je postupak otkočen. To je životno bitan projekt, jedan od onih ključnih u postupku razvitka naše županije i šireg podneblja, jer njegovim konačnim provođenjem osiguravamo najbolje moguće uvjete za svaki oblik potrebne medicinske skrbi za najranjivije među nama, za one na koje smo najosjetljiviji – našu djecu. Tu nema niti smije biti političke dimenzije”, izjavio je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

 
U postupku provođenja natječaja, osim SKB-a Mostar, sudjeluju i predstavnici Saudijskoga fonda koji je odobrio kredit za zdravstveni sustav HNŽ, a koji je u cijelosti preuzela županijska vlada, prenosi BHRT.
 
”Izuzetni su napori uloženi u to da nam ova sredstva uopće budu na raspolaganju i ponosan sam na to. Kao prvi čovjek izvršne vlasti u HNŽ, učinit u sve što je u mojoj moći kako bismo u što kraćem roku vidjeli strojeve na terenu, odnosno kako bi krenuli radovi na izgradnji zgrade Klinike za dječje bolesti u Mostaru”, poručio je Herceg.