VIDEO  Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina Osiguranju

Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina Osiguranju

Problemi Hercegovina Osiguranja se počinju javljati od siječnja ove godine i oko početka isplata depozita životnog osiguranja prema više tisuća osiguranika javnih i državnih poduzeća.

Gosti emisije posvećenoj HO su bili Jago Lasić dopredsjednik gospodarske komore FBIH, Dubravko Pervan predsjednik sindikata Elektroprivrede HZ HB i Samir Anić predsjednik sindikata Aluminija d.d. Mostar.  U emisiju je bio pozvan i Slađan Bevanda iz Hercegovina Osiguranja ali je čovjek imao nekog veša na ruke oprati pa nije imao kada doći stoga se unaprijed ispričao te ministar Vjekoslav Bevanda koji je kazao da HO nije pod ingerencijom njegovog ministarstva.

Prije oko 12 godina Hercegovina Osiguranje je započelo poslovnu vezu sa danas mnogim oštećenim klijentima (osiguranicima). Temeljni kapital ove trvtke je iznosio oko 4 milijuna maraka, milijun maraka više od zakonskog limita. Nekada zadovoljni osiguranici sada ogorčeni klijenti i djelatnici. Neslužbeno stoji kako dug prega svojim djelatnicima iznosi preko milijun maraka a koliko je djelatnika uposleno nije poznato jer stoji da je poslovna tajna.

Hercegovina Osiguranje zbog nelikvidnosti ne može isplatiti premije životnog osiguranja za nekoliko tisuća korisnika, sudionici prometnih nezgoda nemaju od koga naplatiti štetu, polica zdravstvenog osiguranja za vrijeme puta i boravka u inozemstvu trenutačno ne vrijedi jer su računi Hercegovina Osiguranja blokirani.

Ukupan dug premašuje 20 milijona KM

Djelatnici koji nisu 4 mjeseca primili plaću nedavno su se samoinicijativno okupili ispred poduzeća kako bi i javno zatražili objašnjenje no nemaju se kome obratiti jer je čovjek koji ima oprati veša na ruke Slađan Bevanda podnio neopozivu ostavku na mjesto prinudnog upravitelja. Na mjesto prinudnog upravitelja je imenovan Ivan Brkić no dužnost nije još preuzeo jer i on ima nekog veša oprati na ruke.

Emisiju prenosimo u cijelosti:

Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina osiguranju 1 dio

Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina osiguranju 2 dio

Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina osiguranju 3 dio

Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina osiguranju 4 dio

Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina osiguranju 5 dio

Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina osiguranju 6 dio

Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina osiguranju 7 dio

Emisija posvećena pljački osiguranika u Hercegovina osiguranju 8 dio

hercegovna.info