UWC Mostar organizira 'Put oko svijeta za 80 minuta'

UWC Mostar

U povodu obilježavanja Dana pokreta Koledža ujedinjenog svijeta (UWC), učenici UWC-a Mostar organizirat će događaj za širu javnost pod nazivom "Put oko svijeta za 80 minuta" koji će se održati u subotu, 21. rujna, na Španjolskom trgu u Mostaru s početkom u 11 sati.

Ovom prilikom građanima Mostara predstavit će svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetitelji ovog događaja imat će priliku da bar jednim dijelom upoznaju preko 60 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i glazbi.

U sklopu obilježavanja dana UWC pokreta kao i Međunarodnog dana mira, učenici Koledža se u petak pridružuju i Globalnim protestima za klimu, te će se kroz različite aktivnosti baviti temom klimatskih promjena, priopćeno je iz UWC-a Mostar.

Dan Koledža ujedinjenog svijeta ove godine se obilježava u 18 zemalja svijeta, a sam pokret osnovan je 1962. godine prema zamisli njemačkog pedagoga Kurta Hahna.

UWC Mostar jedan je od 18 koledža na svijetu i jedini na području Balkana, te je jedinstven i po svojoj misiji doprinosa razvoju post-konfliktnog društva, a njegov dvogodišnji obrazovni program uključuje brojne izvannastavne aktivnosti i projekte u suradnji s organizacijama i institucijama grada Mostara, stoji u priopćenju.