U Mostaru se upisuje rekordan broj novih studenata

Vlada HNŽ, stipendije, studenti, studenti, ovisnost, tehnologija, studenti, stanovi, Mostar, studentski dom, savjeti, preživljavanje, studenti, sveučilište, Mostar, studiranje, studenti, skupoća, brucoši, party, učenje, alkohol, studenti, Mostar, Mostar sveučilište, brucoši, upis, studenti, prevara, stanovi, studenti, Mostar, sveučilište, studenti, hrana, menza, kolumna, studenti, sveučilište, Mostar, upis, Mostar sveučilište, upis, sveučilište, Mostar, studenti, stanovi, Mostar, sveučilište, upis, Mostar, studenti, studiranje, Sveučilište u Mostaru, Mostar, sveučilište, studenti, Hrvatska, studenti, Mostar, Mostar sveučilište, život, Mostar, studenti, studentski dom, Mostar, studenti, tečajevi, tečaj, Mostar, upisi, sveučilište, Sveučilište u Mostaru, Sveučilište Mostar, upis, Mostar, Mostar, Sveučilište Mostar, sveučilište, studenti, Mostar, sveučilište, Sveučilište u Mostaru, slobodna mjesta, Mostar, studenti, Mostar, svečilište, studenti, Sveučilište Mostar,
Dok se jedni nisu upisali jer nisu zadovoljili test, drugi to nisu učinili jer je bilo boljih od njih, a neki su opet u ljetnim danima odlučili promijeniti izbor fakulteta. Još ima i vremena i prostora za one koji to nisu učinili u rujanskim upisnim krugovima, naravno, ako ima slobodnih mjesta. Ono što je zajedničko svim sveučilištima jest to da je medicinska struka uglavnom popunjena, točnije, na svako slobodno mjesto prijavilo se i po nekoliko, pa i deseci kandidata. A što se tiče slobodnih mjesta?! Sve je manji broj mladih ljudi koji se kane školovati da bi završili na zavodu za zapošljavanje, te su ekonomski i pravni fakulteti, za razliku od ranijih godina, ostali tek djelomično popunjeni. Za buduće brucoše koji žele indeks osigurati na Sveučilištu u Mostaru, prema podacima dekana, na svim fakultetima ima slobodnih mjesta.

Na Sveučilištu u Mostaru za II. (rujanski) razredbeni rok, broj slobodnih mjesta i nadnevak prijava, objavljeni su na oglasnim pločama ustrojbenih jedinica Sveučilišta. Prema natječaju, planirano je da se prijave dostavljaju od 1. do 6. rujna 2016. godine, a razredbeni postupak traje od 7. do 13. rujna 2016. godine.

Potrebe tržišta rada

Sveučilište u Mostaru moglo bi ove godine upisati rekordan broj studenata. Pomoćnik rektorice za nastavu i studente prof. dr. sc. Vojo Višekruna potvrđuje da je smanjen pritisak na Pravni i Ekonomski fakultet, a zanimanje preusmjereno na neke druge, pa i nove studijske skupine.

Vecernji.ba