U Mostaru i danas teško stanje

Mostar, sunce, snijeg, snijeg, Mostar
Normalizaciju stanja u gradu ometa jaka bura koja puše od sinoć.

Mehanizacija stalno čisti gradske ulice, ali jak vjetar na njih vraća nanose snijega.

Mnoga prigradska naselja i dalje su potpuno odsječena od grada.

>>Veći dio Mostara bez napajanja, uskoro normalizacija snabdijevanja strujom

>>Pripadnici HGSS-a tijekom noći imali sedam intervencija u Mostaru

>>STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA MOSTARA:

Naređuje se svim muškim uposlenicima Gradske uprave Grada Mostara i javnih ustanova da se jave na svoja radna mjesta, kako bi se angažirali na čišćenju ulaza u objekte i drugim neophodnim radnjama na zaštiti ljudi i imovine.

Glasnogovornik Stožera Civilne zaštite Mostar Pero Pavlović izjavio je Srni da je bez struje ostao veliki dio istočnog dijela Mostara, neka čapljinska naselja, dok je Neum, takođe, bez električne enregije.

Prema informaciji Asocijacije auto-moto klubova BiH, u Mostar se, uz otežane uvjete, samo može doći iz pravca Čapljine, dok su blokirani pravci prema Sarajevu, Čitluku, Širokom Brijegu i Nevesinju.

Iz Kliničke bolnice Mostar apeliraju na građane da ne izlaze napolje bez veće potrebe, jer je u ponedjeljak primljen veliki broj građana sa ozljedama ekstremiteta.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u ponedjeljak je uveo radnu obvezu za muškarce zaposlene u gradskoj upravi i javnim ustanovama.

On je naložio i stroge mjere kako bi se osigurala prohodnost puteva, snabdijevanje hranom, lijekovima i energentima.

Policiji su data ovlaštenja da uklanja brojna vozila koja su ostala zaglavljena na putevima kako bi se povećala prohodnost.