Tvornica duhana Rovinj ne kupuje tvornicu u Mostaru

Mostar, Hum, brkanovo brdo, Mostar, gradsko vijeće, statut, duhan, Mostar, Mostar, djeca, djeca sa posebnim potrebama, danijel vidović, Mostar, gradsko vijeće, izbori, Mostar, statut, Ljubo Bešlić, Veselin Gatalo, policija, Mario Šulenta, nekretnine, stanovi, ZZO HNŽ, rasvjeta, javna rasvjeta, Radmila Komadina, Mormonska crkva, Gradska uprava Mostara, Mostarski proračun, Miljenko Zovko, Ljubo Bešlić, dijeta, hrana i piće, debljina, obitelji, siromaštvo, siromašni, grijanje, mostar bus, škole, Grad Mostar, Mostar, gradsko vijeće, Mostarski gradonačelnik, Ljubo Bešlić, Federacija BIH, nekretnine, nekretnine stanova u mostaru, promet nekretninama, Policijski dužnosnici, prosvjed, Rudnik, Mostar, Mostar, javni WC, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, pjesma, stanovi, Mostar, iznajmljivanje, Mostar, potpisivanje peticije, peticija, Mostar, Udruga Vrisak, peticija, Silente, Udruga Vrisak, Udruga građana Vrisak , koncert, Mostar, tumor, Mostar, stanovi

Mostarska tvornica godinama čeka privatizaciju, no svi su pokušaji dosad propali. Činilo se to kao "slamka spasa" za nekadašnje uspješno poduzeće.
Porezno opterećenje

Piše: L. Marić / Dnevni list

TDR, koji posluje u sklopu rovinjske Adris grupe, nakon 1. srpnja 2013. sigurno će nastaviti s proizvodnjom cigareta, no pitanje je hoće li to biti u Kanfanaru ili na nekoj lokaciji u BiH ili Srbiji, pisali su hrvatski mediji. TDR već neko vrijeme upozorava da izvoze 60 posto ukupne proizvodnje, ponajprije u zemlje CEFTA-e. Kada Hrvatska bude dio EU-a, neće biti više bescarinskog izvoza u BiH, Srbiju ili Makedoniju. U konkretnom slučaju za TDR je to čak 15 posto poreznog opterećenja za tržište BiH (trenutačno za to tržište nema carina) ili čak 57 posto za Srbiju (za to tržište su carine sad 15 posto). Za lokaciju nove tvornice iz Rovinja se još ništa nije potvrdilo. Glasnogovornik Adris grupe Predrag Grubić u izjavi za naš list je kazao kako Adris grupacija zasad ne razmišlja o izmještanju, iako će to podići troškove.

Povećani troškovi

"Ja ću se suzdržati od komentara, jer je riječ o spekulacijama koje mi ne komentiramo", kazao je glasnogovornik Grubić. On potvrđuje izjavu predsjednika Uprave Davora Tomaškovića, koji je nedavno izjavio kako će se tvrtkini troškovi znatno povećati ulaskom Hrvatske u EU.

"Sadašnja procjena je gubitak od desetak milijuna eura", istaknuo je Grubić, dodavši da tvrtka za sada nema nikakvih rješenja te da često apeliraju onima koji odlučuju o bilateralnim sporazumima koji će kasnije biti u interesu obiju država i njihovih gospodarstava.