Studenti pomažu: Humanitarnim kvizom prikupljena sredstva za liječenje Mladenke Ćorić

mladenka ćorić, humanitarni kviz, Zvonimir Herceg

Klub studenata povijesti Filip Lastrić ISHA Mostar organizirao je u srijedu humanitarni kviz općeg znanja u Lounge baru Tel Aviv u kojem je prikupljan novac za teško oboljelu Mladenku Ćorić.

Mladenka Ćorić iz Mostara majka je dvoje djece kojoj je dijagnosticirana bolest motornog neurona ALG. Kod bolesti motornog neurona dolazi do progresivne degeneracije živaca u mozgu i leđnoj moždini koji upravljaju aktivnošću mišića, što izaziva slabost i propadanje mišića.

Jedna ampula ovoga lijeka košta 908 švicarskih franaka a potrebno ih je naručiti iz Japana, Kanade ili Amerike.

U kvizu je pak sudjelovalo 16 ekipa a pobijedila je ekipa Flovi s osvojenih 42 boda.

„Mama našeg kolege teško je bolesna te smo odlučili prikupljeni novac darovati u tu svrhu, a zanimljivo je da je u kvizu sudjelovalo 16 ekipa što je najveći broj do sada, pokazatelj je to koliko su naši studenti humani“, izjavio je Zvonimir Herceg organizator kviza.

„Za kviz smo se pripremali tako što smo se sastajali i ponavljali a pomoglo je da pobijedimo to što smo u ekipi imali logopeda, kroatistu i pravnika“, rekla je Tatjana Badrov sudionica pobjedničke ekipe Flovi.

U kvizu općeg znanja ukupno je bilo 6 rundi a svaka runda imala je 10 pitanja.

Svi koji žele pomoći mogu uplatiti novac u Addiko banci (21315419) ili na žiroračun 306115370015956 ili za uplate iz inozemstva BA 393060012028235583.