Sastanak o mostarskoj deponiji: Nisu se pojavili pozvani ministri

jp uborak, deponija uborak , prosvjed, vijećnica, deponija uborak , jp uborak, prosvjed

Na sastanaku koji je treba iznuditi konkretna riješenja i dogovore s građanima i incijativom "Jer nas se tiče" nije došlo do konsenzusa. Na sastanku se nisu pojavili pozvani ministri tako da je iz zaključeno kako će trebati održati novi sastanak.

''Na sastanku nije bilo ministara, a to je bilo i traženje i Inicijative i Grada, koji će razmotriti čitavu problematiku. Razgovarali smo o svim problemima, ali nismo mogli donijeti značajnije zaključke jer nije bilo relevantnih ljudi. Dogovorili smo da se što prije organizira sastanak da vidimo njihovo viđenje'', rekla je glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina.

Ona smatra kako se treba izmjestiti i ova i druge deponije iz naseljenih mjesta.

Omer Hujdur, ispred Inicijative građana 'Jer me se tiče', rekao je kako se danas pokazalo koliko je situacija neozbiljno shvaćena.

''Na sljedećem sastanku treba biti premijer HNŽ-a kako bi mogli razgovarati o rješenju problema'', rekao je i dodao kako na ovom sastanku nisu imali prave sugovornike.

Nakon što dobiju pismena jamstva odgovornih o tome da se deponija neće proširivati ljudi će prestati prosvjedovati, naglasio je Hujdur.

Hercegovina.info