FOTO  Rekreativno trčanje u Mostaru: Udruženje Sanus Motus predstavilo planove za 2020. godinu

Udruga Sanus Motus , Mostar, trčanje

U subotu se u dvorani Princess (Mepas Mall) u Mostaru, održala godišnja konferencija udruženja Sanus Motus koja prvenstveno za cilj ima razviti rekreativno trčanje u Mostaru, kao i cijeloj Hercegovini. Kroz Školu trčanja i Rekreativnu trkačku ligu, udruga oko sebe okuplja veliki broj trkača, organizira putovanja i mnoga zajednička druženja.

Godišnjom konferencijom Sanus Motus udruga informirala je javnost o radu u 2019. godini te predstavila svoje planove za 2020.

Sanus Motus također je predstavio svoj tim entuzijazista koji su u jako kratkom vremenu napravili masovnu školu trčanja koju su od listopada ove godine proširili i sa osnivanjem Sanus Kids programa škole za djecu.

Predstavljena je i službena himna Sanus Motus, organizirana je i humanitarna prodaja kalendara Škole čija će sredstva od prodaje biti poklonjena Udruzi za Down sindrom Mostar kao podrška projektu Obrazovanje bez diskriminacije.

Na Konferenciji su dodijeljena priznanja pojedincima, grupama i udruženjima za doprinos u razvoju trkačke zajednice i udruženja u 2019. Nagrađeni su i po troje najboljih Rekreativne trkačke lige za 2019. u obje konkurencije(muška/ženska) i to za dvije takmičarske grupe lige(amateri/profići) Sanus Motus. Nadamo se kako će Udruga i dalje nastaviti nastaviti vrijedno raditi i da će sve svoje zacrtane ciljeve u narednoj godini ostvariti uspješno kao i u ovoj.