Raskol među Bošnjacima u Gradskom vijeću Mostara ?!

Mostar, crna kronika, Stari most, skok, Stari most, mostarke, Mostar, nesreća, Stari most, Mostar, filmovi, film festival, izbori 2010, Mostar, Srbi, povratnici, Mostar, Gradsko vijeće Mostar, Bošnjaci, raskol, most, Stari most, Mostar, turizam, Nikola Vranjković, Mostar, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, grad, podjela, Hercegovci, među najvišim u svijetu
...odluke Ustavnog suda FBiH koja se odnosi na izborna pravila za Mostar, bez obrazloženja je otkazana.

Kako doznaje Dnevni list iz bliskih izvora, navodno posljednje zasjedanje Kluba, upriličeno prije par dana, bilo je dosta "napeto" jer se isti nisu mogli složiti oko pojedinih pitanja, što je zasigurno bio i razlog otkazivanja tiskovne konferencije. Nesuglasice Naime, službeno objašnjenje razloga otkazivanja tiskovne konferencije nije dano. Začuđenim novinarima, obratio se samo Musrafa Alenadar, iz tiskovnog ureda Gradskog vijeća, potvrdivši otkazivanje tiskovne konferencije. - Mogu samo reći da tiskovne konferencije Kluba Bošnjaka neće biti, bile su riječi Alendara, dodajući da mu nisu rečeni razlozi otkazivanja. Novinarima je tek rečeno kako će od dužnosnika SDA moći dobiti izjave na sutrašnjoj (današnjoj) sjednici Gradskog vijeća Mostara, na kojoj bi se trebalo raspravljati o spomenutim pitanjima.

Kada su iz Dnevnog lista kontaktirali Faruka Ćupinu, vijećnika SDA i predsjednika Kluba Bošnjaka, kazao je kako na konferenciju nije došao jer mu nitko nije javio točan termin održavanja iste. Salem Marić, tajnik mostarskog SDA i gradski vijećnik koji je jedini došao na spomenutu konferenciju, tvrdi kako ne postoji nikakav drugi razlog ni pozadina ne odražavanja konferencije. - Jedni razlog zbog čega je otkazana konfekcija za novinare, na kojoj je trebao biti predočen zaključak sa sastanka Kluba Bošnjaka od prije dva dana, tehničke je prirode, jer nisu bili obaviješteni vijećnici o terminu održavanja, zbog čega nisu ni došli pa je ista odgođena, kazao je Marić. Iako vijećnici kluba Bošnjaka tvrde suprotno, neslužbeno doznajemo da je među njima nastao sukob mišljenja, te da je to pravi razlog otkazivanja konferencije.

Jučer je trebala biti održana sjednica Gradskog vijeća Mostara s temom odluke Ustavnog suda o promjeni Statua u 9 sati u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, no u poslijepodnevnim satima ista je otkazana. Novi termin sjednice bi će određen naknadno.Sazivanje sjednice Gradskog vijeća na spomenutu temu zatražio je Klub vijećnika SDA. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Grada Mostara Slađan Bevanda prije par dana izjavio je kako je za takvu sjednicu prerano, jer su stavovi političkih stranaka i dalje dijametralno suprotni i ne postoji nikakav nacrt sporazuma o kojem bi se Gradsko vijeće moglo izjasniti.