Potpisan sporazum između Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta u Nišu

Sveučilište Mostar, sporazum
Ovim sporazumom predviđeno je poticanje suradnje i zajedničkih projekata na polju istraživanja, objavljivanja i promoviranja rezultata znanstvenih i stručnih istraživanja, kao i suradnja u ustroju i izvedbi diplomskih i poslijediplomskih sveučilišnih studija, suradnja u organizaciji i sudjelovanju na stručnim i znanstvenim skupovima.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić kao glavne izazove Sveučilišta naveo je novu strategiju, intenacionalizaciju, nastavne novitete, povezivanje s gospodarstvom i model intergriranog Sveučilišta.

„Naša je politika potpune otvorenosti i potpune suradnje i unutar ovih procesa spremni smo se dovoljno brzo mijenjati kako bismo odgovorili na sve izazove koji čine europski standard visokog obrazovanja", poručio je rektor Tomić

Rektor Univerziteta u Nišu prof. dr. Dragan Antić istaknuo je kako sporazumom potiču suradnju i zajedničke inicijative na polju istraživanja te znanstvenih i stručnih skupova.

Nakon potpisivanja sporazuma izaslanstvo Univerziteta u Nišu obišlo je kampus Sveučilišta u Mostaru. Prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. Sanja Bijakšić posebno im je predstavila Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike s laboratorijem za automobilske mehatroničke sustave te Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti s laboratorijem za biologiju i kemiju.