Poslovni je dnevnik paušalnim pisanjem grubo povrijedio istinu i naštetio Aluminiju

Aluminij Mostar, aluminij, dnevni list, avaz, Aluminij Mostar, Adnan Pašić, Izložba slika, Mirsad Kebo, Ivo Bradvica, Aluminij Mostar, Izložba slika, galerija, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Ivo Bradvica, Aluminij Mostar

Naviknuti na inače korektan rad Poslovnoga dnevnika, nemalo smo začuđeni jučerašnjim paušalnim pisanjem te hrvatske dnevne tiskovine, kada je u pitanju problematika Aluminijeve kupovine struje iz Hrvatske odnosno naše suradnje sa šibenskim TLM-om. Osim što je potpisani novinar poprilično promašio s navođenjem brojki kada je pisao o cijeni struje koju Aluminij plaća unutar BiH, grubo je povrijedio istinu navodeći kako je TLM radio smanjenim kapacitetima te nije povukao svu sirovinu ugovorenu s Aluminijem, već tek oko polovice, dok je Aluminij struju po povoljnijoj cijeni povukao u ukupnim predviđenim količinama. Taj navod jednostavno nije točan jer su se obje ugovorne strane, i TLM i Aluminij d.d. Mostar, u cijelosti ponašali sukladno ugovornim obvezama, za što očekujemo reagiranje i kolega iz Šibenika, s ciljem obrane poslovne dugogodišnje suradnje i, na koncu, istine.

Također nas ne veseli uporaba riječi povoljnija isključivo kada je riječ o prodaji struje Aluminiju, bez pojašnjenja kako Aluminij, istodobno, a sukladno obvezama iz poslovnoga ugovora, TLM-u godinama isporučuje najčišći i najkvalitetniji aluminij na svijetu, također prema povoljnijoj cijeni koja ovisi isključivo o Londonskoj burzi metala.

Razumijemo potrebu Poslovnoga dnevnika, s razlogom, stati u javnu zaštitu TLM-a u vremenu kada je potonjemu budući rad u neizvjesnosti jer, dovodeći u pitanje ranije dogovorenu cijenu struje za Aluminij, Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) zapravo dovodi u pitanje opskrbu TLM-a mostarskim metalom, s obzirom na to da je jedno s drugim usko povezano Ugovorom. Ipak, ne razumijemo potrebu braniti TLM napadom na Aluminij koji je dugi niz godina izvrstnim poslovnim suradnikom i prijateljem šibenske tvornice. Napose ne razumijemo i ne prihvaćamo govor neistina i poluistina koji čitateljima nudi oprečnu sliku od one stvarne.

Aluminij d.d. Mostar