FOTO  Posjetitelji okupirali mostarski Rondo: Svečano otvoren “Advent by Winterwille'

Winterville, Mostar, advent

“Advent by Winterwille” svečano je otvoren večeras ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepa Kosača. Kako je i najavljeno program je započeo nastupom balerine iz Športskog plesnog kluba Zrinjski Lucije Karlušić.

Lucija je izvela dio iz poznatog baleta Orašar, te je zajedno s okupljenim mališanima na trgu simbolično upalila prvu adventsku svijeću. Umjetničku instalaciju odnosno vijenac koji krasi ovogodišnji Advent su izradili profesori iz Srednje likovne škole Gabrijela Jurčića.

“Poslije slijedi nastup voklano instrumentalne skupine Otkrivenje iz župe Sv. Ivana iz Mostara, a nakon toga kreće zabavni dio programa uz beng Déjà vu iz Mostara”- rekao je Danijel Vidović, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

“Odlično, sviđa mi se da se ipak na vrijeme kod nas osijeti vrijeme Božića i vrijeme blagdana. Tako da podržavam na svaki način”- rekao je posjetitelj Wintervilla.

“Doveli smo u Mostar inspektora za čizmice Sv. Nikolu koji je djeci bio na raspolaganju skoro dva sata. Pregledavali smo čizmice, tenisice da vidimo jesu li se spremili za dolazak Svetog Nikole, za dolazak dara koji će im Nikola pokloniti”-  dodala je Ružica Bošković, ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar.

Iz Lutkarskog kazališta su rekli kako će točno pred sv. Nikolu, 5. prosinca od 18 do 18:30 sati opet biti ispred Kosače. “Izdati ćemo još potvrda ako djeca budu imala čiste čizmice."

Mostarce i sve posjetitelje Winterville će do 9. siječnja 2020. ponuditi mnoštvom raznovrsnih sadržaja i biti mjesto prepuno zabave, dobrog raspoloženja i ukusnih delicija.

Hercegovina.info