Osnovna škola Marina Držića sudjelovala u projektu 'Korijeni' i predstavila Hrvate u HNŽ-u

Hrvati, HNŽ, Buna

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH pokrenuo je projekt Korijeni kojim želi povezati djecu iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, hrvatske nacionalne manjine u 12 europskih zemalja i hrvatskog iseljeništva.

Cilj projekta je da se djeca međusobno upoznaju te pritom sastave kratki program u vidu predstave, pjesme ili tome slično, a sam sadržaj i tema je prepuštena na izbor profesorima i učenicima, u ovoj video konferenciji.

Učenici OŠ Marina Držića Buna koji pohađaju nastavu po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, u svim vidovima i u cjelini programa promiču jezik, tradiciju, kulturu i duhovnost hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini,su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili program u kojem se ističe njihov doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta, kulturne baštine i sam doprinos očuvanju istog kao Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Upravo OŠ Marina Držića Buna je jedina osnovna škola koja je odabrana na razini HNŽ-a kako bi sudjelovala u projektu „Korijeni“ i predstavila Hrvate u HNŽ-u.