Održane jubilarne 25. Melodije Mostara

Održane jubilarne 25. Melodije Mostara

Ovogodišnje izdanje proteklo je u znaku retrospektive na pretekle godine mostarskog festivala, a svim sudionicima su dodijeljene 'Zlatne plakete' za doprinos ovoj glazbenoj manifestaciji u gradu na Neretvi.

Popularni izvođači su otpjevali skladbe koje su izveli na nekom od 24 dosadašnja izdanja Melodija Mostara i od kojih su mnoge bile hitovi ili postali već evergreeni.

Na jubilarnom 25. Melodijama Mostara nastupili su izvođači iz BiH, Hrvatske i dijaspore. Iz Njemačke je stigao Goran Škerlep, čest izvođač na mostarskom festivalu, a iz Švicarske Frano Vugdelija.

Na festival se vratio i Igor Vukojević s pjesmom "Bura", a iz Istre Diego Zuliani koji je otpjevao skladbu "Kad se sretnu duše dvije", koja je bila pobjednička skladba Melodija Mostara 2018. Slobodan Mišević je na 25. izdanju ovoga zabavno-glazbenog festivala nakon 11 godina izveo skladbu "Kameni svatovi", a Duo Bluess je ponovno izveo "Samo da si htjela".

Željka Bošnjak otpjevala je skladbu "Reci mi", kojom se na ovom festivalu predstavila prošle godine, a sa skladbama koje su prvi put izveli na nekom od izdanja Melodija Mostara nastupio je još i Antonio Čarapina, Dženan Jahić, Niko Bete, Karla Krtalić, klapa Trebižat i etnoskupina Čuvarice.

Dan nakon Melodija Mostara tradicionalno se održava dječji festival Male melodije, koji će se održati večeras 18 sati, a nastupit će mladi izvođači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i dijaspore.

vecernji.ba