Održana tribina: Mostar kao turističko odredište u europskim okvirima

1/10

Javna panel tribina pod nazivom 'Mostar turističko odredište u europskim okvirima – stanje i mogućnosti' održan je danas u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

"Ima dosta loših strana turizma u Mostaru počevši od zakonske regulative koja nije sređena i uređena kad su u pitanju turističke zajednice, do nekih dešavanja na terenu. Činjenica jest da se pomalo napreduje i da se ide naprijed, sporijim korakom, ali jednostavno mora tako, bolje da ikako nego nikako. Ide se ka tome, prvo zakon koji će vrlo brzo biti, a onda i na terenu. Treba sjesti i dogovoriti se šta treba raditi, tko će šta raditi i što nam je cilj, a cilj je da imamo turizam koji je organiziran i da svatko radi svoj posao", kazao je Andrija Krešić jedan od panelista.

Što se tiče nadležnosti imamo jednu minimalnu nadležnost a tiče se promocije grada Mostara, izrade i pripreme projekata i sprovođenja aktivnosti implementacije istih. Možemo reći da je Mostar prije 13 godina brendiran ulaskom na UNESCO listu zaštićene baštine i na taj način smo prepoznati u svijetu, ali jedna bitna stvar je  to da grad Mostar ne mora biti samo Stari most i stari grad, jer moramo se razvijati u turističku destinaciju. Moramo ponuditi turistima neke pakete da bi ostali pet dana a ne jedan dan kao tranzitni turisti. Turizam je emocija i jedna vrsta doživljaja i priče, a da bi bili destinacija moramo ispričati priču", izjavila je Ivana Marić, voditeljica službe za gospodarstvo grada Mostara. 

 

hercegovina.info

Sve fotografije u GALERIJI
14.06.2018 u 20:43