FOTO  Održana konferencija za medije povodom održavanja 3. Regionalnog dermatovenerološkog kongresa u Mostaru

 prof. dr. sc. Dubravka Šimić, prof.dr.sc.Mirna Šitum, 3. Regionalni dermatovenerološki kongres
Prof. dr. sc. Dubravka Šimić, specijalistica dermatologije i venerologije, uža specijalistica dermatološke onkologije, iz Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar zahvalia se svim medijima te ukratko ispričala očekivanja i ciljeve održavanja 3. Regionalnog dermatovenerološkog kongresa u Mostaru.

Nakon uvodne riječi prof. dr. sc. Dubravka Šimić i prof.dr.sc.Mirna Šitum je također ukazala na značaj ovog dermatovenerološkog kongresa koji već danas prelazi okvire same regije te ukratko pojasnila na problem dermatologije u samoj regiji te osvrt na najčešća oboljenja u samom Mostaru i u regiji, razmjeni iskustava s ostalim iz svijeta dermatologije .

Na kraju svog izlaganja pojasnila je o problemu edukacije u samoj struci ali isto tako o educiranju stanovnika o štetnosti svakodnevnom izlaganju suncu te preventivniom mjerama kako za same stanovnike regije tako i za podizanje znanja i edukacije u sveopćoj medicini a posebno djelu dermatološke onkologije kao jednog od velikih problema Hercegovine i same regije.
Pored nazočnih dermatologa njih preko 300. u svrhu promocije svojih proizvoda našlo se i nekoliko tvrtki usko vezanih za dermatologiju gdje su nudili svoje proizvode i usluge.Naime, pored nazočnosti dermatologa i tvrtki primjetili smo i zainteresiranost velikog broja građana.

Kako je danas bilo u hotel Mostaru pogledajte u našoj GALERIJI...

HERCEGOVINA.info